Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Nurmeksen kaupunki ryhtyy suojelemaan metsää – "Metsätyyppeinä ne ovat suojelun arvoisia"

Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen erityisasiantuntijan Jussi Kettusen mukaan Kotivaara on puustoltaan monipuolinen alue. Henri Jokela Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen erityisasiantuntijan Jussi Kettusen mukaan Kotivaara on puustoltaan monipuolinen alue.

Nurmeksen kaupunki aloittaa metsänsuojelun viidellä eri metsäpalstalla kenties jo ensi vuonna. Kaupungin metsänhoitosuunnitelman ulkopuolelle jää yhteensä 114,4 hehtaaria suojeltavaa metsää, joka on noin neljä prosenttia kaupungin omistamista metsäalueista.

– Kokonaismäärään verrattuna suojeltava ala on pieni, mutta se on tietyllä tavalla hyvin merkityksellinen. Metsätyyppeinä ne ovat suojelun arvoisia, perustelee kaupunkirakennepäällikkö Olli Kakkinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Suojeltavat alueet ovat Kotivaara 7,3 hehtaarin alalta Laamilassa ja Luukkolanvaaran pohjoispuoli 6,5 hehtaarin alalta Pohjoispäässä sekä Kynsisaaren eteläpää 79,4 hehtaarin alalta. Valtimolta suojellaan Konttivaaran rinne (11,9 hehtaaria) Ylä-Valtimolta ja Autiosuo (9,3 hehtaaria) Pajukoskelta. Marraskuun suunnitelma suojeltavasta 128 hehtaarin alasta tarkentui reilut 13 hehtaaria alaspäin.

Seuraavaksi kaupunki selvittää ely-keskuksen ja Metsäkeskuksen kanssa, voiko suojelualueita sisällyttää valtakunnallisiin suojeluohjelmiin. Osana suojeluohjelmaa kaupunki voisi saada suojelusta korvausta.

Kakkinen lähtee joka tapauksessa siitä, että suojelualueet perustetaan pysyviksi.

– Jos jokin alueista ei täytä minkään ohjelman kriteerejä, ne suojellaan omaehtoisesti yksityisinä luonnonsuojelualueina. Alueet on nyt lukittu, Kakkinen sanoo.

Kaupungin toimeksiannosta suojeltavat alueet etsi Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen erityisasiantuntija Jussi Kettunen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...