Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Tarpeettomia vierailuja tulisi välttää – testeihin pienistäkin oireista

Nurmeksessa koronatesteihin pääsee myös joulunpyhinä. Arkistokuva: Marianne Haverinen Nurmeksessa koronatesteihin pääsee myös joulunpyhinä.

Koronavirustilanne on edelleen Siun soten alueella huolestuttava. Torstaina kokoontunut Siun soten alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi, että voimassa olevia suosituksia on syytä jatkaa joulun yli 10. tammikuuta saakka. Samalla ryhmäliikunnan välttämistä koskeva suositus laajennettiin koskemaan kaikkea aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Joulun lähestyessä kauppoihin voi syntyä ruuhkia ja monet lähtevät toiselle paikkakunnalle sukulaisten luo joulua viettämään. Infektioylilääkäri Jukka Heikkinen toivoo, että kaikkea tarpeetonta liikkumista välteltäisiin nyt. Toisaalta, monet nuoret haluaisivat tulla opiskelupaikkakunnilta kotiseuduille joulunviettoon. Heikkisen ja infektioylilääkäri Jennifer Siebernsin mukaan on täysin ymmärrettävää, että jouluksi halutaan tulla kotiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Suosittelen omaehtoista karanteenia ennen vierailua, jos se vain on mahdollista ja maskin käyttöä, sillä koronatartunnan saanut on tartuttava 48 tuntia ennen ensimmäisiä oireita. Nuorilla koronatartunta on yleensä hyvin vähäoireinen, Heikkinen sanoo.

Heikkinen painottaa yleisesti, että vähäistenkin oireiden ilmaantuessa tulisi hakeutua koronatestiin. Testejä tehdään Nurmeksessa myös joulunpyhinä. Valtimolla testauksia ei tehdä ollenkaan.

Sieberns lisää, että nuoren kotona käydessä olisi parasta viettää aikaa vain ydinperheen kesken ja vältellä ystävien tapaamisia.

– Kavereita voisi tavata vaikka ulkona vähän, mutta lähikontakteja tulisi vältellä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...