Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Suositusten voimassaoloa jatketaan 10. tammikuuta asti – Koronavirustartuntojen määrä laskusuunnassa

Suositus maskien käytöstä jatkuu 10. tammikuuta asti. Tuire Haverinen Suositus maskien käytöstä jatkuu 10. tammikuuta asti.

Siun sote pitää edelleen voimassa koronaviruspandemian kiihtymisvaiheen suositukset ja rajoitukset. Tänään keskiviikkona kokoontunut Siun soten alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi, että suositusten ja rajoitusten höllentämiseen ei ole varaa, koska riski tartuntojen leviämiselle vuodenvaihteen juhlien ja lomien aikana on edelleen todellinen.

Suositukset ovat voimassa sunnuntaihin 10. tammikuuta asti. Tilannetta arvioidaan uudestaan loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Vaara ei missään nimessä ole ohi, ja uutta vuotta olisi hyvä juhlistaa vain lähipiirin kanssa, kuten jouluakin vietettiin. Valppautta ja varovaisuutta tarvitaan loma-aikana, jotta töihin ja kouluun palaaminen sujuu mahdollisimman turvallisesti, kertoo tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Koronavirustartuntojen määrä on Siun soten alueella ollut viime viikot hiljalleen laskusuunnassa, mutta uusia tartuntoja todetaan edelleen päivittäin eri puolilla maakuntaa. Nurmeksessa ei ole todettu uusia tartuntoja, vaan THL:n koronakartan mukaan Nurmeksen tartuntojen määrä on edelleen kuusi.

Jouluviikolla Siun soten toiminta-alueella todettiin 24 koronavirustartuntaa, kun aiempina viikkoina tartuntoja on todettu vähän päälle kolmisenkymmentä viikossa. Kuluvalla viikolla keskiviikkoaamupäivään mennessä uusia tartuntoja on varmistunut kymmenen. Useita tartuntoja on todettu viime ja tämän viikon aikana erityisesti Kiteellä ja Outokummussa. Tällä hetkellä karanteenissa on noin sata henkilöä koko maakunnan alueella.

Tartuntojen alkuperä on Siun soten mukaan pystytty selvittämään hieman yli 70 prosentissa tapauksista.

Koronavirustesteihin hakeuduttiin kuitenkin selvästi vähemmän kuin aiempina viikkoina. Koronavirustestejä otettiin jouluviikolla noin 1 960, kun aiemmin testejä on otettu keskimäärin 2 800.

– Testeihin pitää hakeutua mahdollisimman pian eikä jäädä odottamaan. Vain siten saadaan tartuntaketjut ja altistumiset nopeasti katkaistua, Kaipiainen muistuttaa.

Pohjois-Karjalan maakunnassa ja Heinävedellä voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset

– Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt 22. tammikuuta asti kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
– Suositellaan alueellisesti yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä.
– Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.
– Suositellaan aikuisten ryhmäliikunnan ja ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan välttämistä.
– Suositellaan korkeakoulujen väliaikaista etäopetusta jatkettavan huomioiden välttämättömän lähiopetuksen tarpeet.
– Etätyösuositus aina kun mahdollista.
– Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...