Julkaistu 
Henri Jokela

Porokylän koululla selvitettiin kokemuksia etäopetuksesta – "Yllättävän hyvä tulos"

Koronaviruspandemia tyhjensi koululuokat keväällä ja oppilaat siiryivät etäopetukseen. Arkistokuva: Tuire Haverinen Koronaviruspandemia tyhjensi koululuokat keväällä ja oppilaat siiryivät etäopetukseen.

Porokylän koulun oppilaiden vanhemmille tehdyn kyselyn perusteella koulu selvisi koronakeväästä hyvin. Kyselyn teki koulun oppilashuoltoryhmä.

– Kyselyllä kartoitettiin, miten huoltajat ovat kokeneet lasten koulunkäynnin ja etäopetuksen korona-aikana, sanoi Porokylän koulun rehtori Katja Tolvanen kyselyn tuloksia puineessa oppilashuoltoryhmän kokouksessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kyselyyn tuli 29 vastausta. Kyselyssä huoltajia pyydettiin arvioimaan kouluarvosanoin muun muassa sitä, miten opiskelu kevään etäopetuksen aikana sujui ja miten koulu onnistui korona-ajan tiedottamisessaan. Opiskelun sujuvuudesta liki puolet vastaajista antoi arvosanaksi yhdeksän. Sujuvuuden keskiarvoksi tuli 8,7 ja tiedottamisen keskiarvoksi tuli 8,8.

Lastensuojelun työntekijä Eija Majuri-Kontiainen oli iloisesti yllättynyt huoltajien antamista arvosanoista.

– Yllättävän hyvä tulos. Tulos oli ennakoitua parempi, Majuri-Kontiainen sanoi.

Porokylän koulun oppilaiden huoltajat olivat tyytyväisiä myös etäopetuksen toteutukseen. Majuri-Kontiainen kertoi huomanneensa, että osalle lapsista etäopetus sopi paremmin kuin normaali koulunkäynti.

– Tilanne oli parempi kuin mitä alun perin luultiin. Varsinkin sellaisilla lapsilla, joita jo alkuun vähän epäilimme, että kuinka koulunkäynti etäopetuksessa sujuu, koulu sujuikin etänä paljon paremmin kuin lähiopetuksessa. Olen myös saanut palautetta, että etäkoulu vähensi kiusaamista, Majuri-Kontiainen kertoi.

Erityisopettaja Erja Hämynen muistutti etäopetuksen laajemmista vaikutuksista oppilaisiin.

– Koulun tehtävänä on muutakin kuin vain opetussuunnitelman mukaisten oppiaineiden opettaminen. Etäopetuksen aikana koululaiseksi kasvaminen ja koululaisen taitojen oppiminen jää väistämättä sivuun. Nyt ekaluokkalaisille kuuluvia taitoja on opeteltu kakkosluokalla. Koulussa opitaan sosiaalisia taitoja, vuorovaikutusta. Siinä lähiopetuksella on tärkeä rooli.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...