Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ensimmäiset koronarokotteet on pistetty Nurmeksessa – "Pidän tätä käännekohtana"

Ensihoitaja Elina Mikkonen pistää koronarokotetta ensihoitaja Arto Siiran olkapäähän. Jyri Korhonen Ensihoitaja Elina Mikkonen pistää koronarokotetta ensihoitaja Arto Siiran olkapäähän.

Nurmeksessa on annettu ensimmäiset koronarokotteet. Ensimmäisenä rokotteen ehtivät saada Nurmeksen paloaseman koko ensihoitohenkilöstö eli 13 henkeä lauantaina.

– Kun laitoin kuvan rokottamisesta Facebookiin, Susanna Saaristo terveysasemalta kertoi, että he saavat rokotteen tällä viikolla. Eli ensimmäisiä oltiin Ylä-Karjalassa, kertoo ensihoitaja Arto Siira.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siiran mukaan palolaitoksella oli odottava tunnelma, kun rokotteita ryhdyttiin jakamaan. Ensimmäisenä rokotteen sai ambulanssin henkilökunta, jolla oli kiire töihin. Sen jälkeen vuorossa oli Siira.

– Ainoa oire on ollut se, että käsivarsi oli kipeä sinä iltana. Sunnuntaina en enää huomannut mitään. Kainuussa ensihoidossa töissä oleva puolisoni sai rokotteen neljä vuorokautta minua aiemmin, eikä hänellekään ole tullut mitään oireita, Siira sanoo.

Siiralle oli selvää, että hän ottaa rokotteen heti, kun se on saatavilla. Hän uskoo rokotteen tehoon ja siihen, että se on testattu ja turvallinen, vaikka onkin nopealla aikataululla tehty.

–  Sen takia laitoin kuvankin Facebookiin, kun nyt liikkuu aika paljon väärää tietoa. Ihmisten kannattaisi kuunnella THL:n ohjeistusta.

Nyt rokotetut saavat Siiran mukaan rokotteen toisen annoksen kolmen viikon päästä, jolloin suoja on 95-prosenttinen. Siira ei kuitenkaan usko, että maskeista ja muista suojaustoimista vielä luovuttaisiin.

– Pidän tätä kuitenkin käännekohtana taudin voittamisessa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...