Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Kaupunki ei aio avata sisäliikuntapaikkoja edes osittain – Ymmärrystä henkisen helpotuksen tarpeelle kuitenkin löytyy

Sisäliikuntapaikat pysyvät kiinni vielä ainakin puolitoista viikkoa. Kuva on Seppojen tanssijaoston tanssileiriltä Pielis-areenalta viime kesältä. Arkistokuva: Linda Halonen Sisäliikuntapaikat pysyvät kiinni vielä ainakin puolitoista viikkoa. Kuva on Seppojen tanssijaoston tanssileiriltä Pielis-areenalta viime kesältä.

Nurmeksen kaupunki ei aio ainakaan tällä tietoa avata kaupungin sisäliikuntapaikkoja ja jäähallia ennen perjantaita 22. tammikuuta. Esimerkiksi Lieksassa koronarajoituksia lievennetään keskiviikkona ja jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä hyvinvointikeskus Liehun liikuntatilat ja uimahalli avataan lasten ja nuorten harrastusryhmille (lieksanlehti.fi, 11.1.).

– Lieksa on Lieksa ja Nurmes on Nurmes. Tämä on asia, jonka kunta päättää, ja Nurmeksessa seurataan aluehallintoviraston ohjeita, toteaa kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Saatsi sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, että ihmiset tarvitsevat henkistä helpotusta aina välillä.

– Näkymä on paha, vähintään syksyyn asti mennään tällaisena. Yksi helpotusjakso tarvitaan ennen kesälomakautta, mutta koska, sitä pohditaan.

Sisäliikuntapaikkojen kiinni panemisesta on päättänyt kaupungin pandemiatyöryhmä, joka kokoontuu seuraavan kerran perjantaina viikottaiseen kokoukseensa. Saatsi kuitenkin arvelee, että päätös pitää sisäliikuntapaikat kiinni säilyy ennallaan.

– Läheisyys ja asiointisuuntautuminen Sotkamoon vaikuttavat. Siellä on ollut tartuntoja, joten katsomme sitäkin myös. Liikuntapaikkojen avaaminen osittain eriarvostaisi myös ihmisiä, kun pienissä ryhmissä voisi harrastaa, mutta ei isommissa. Se voisi olla epätasa-arvoisempi malli kuin nykyinen, Saatsi sanoo.

Saatsi huomauttaa myös, että aluehallintoviraston kielto yli 20 hengen yleisötilaisuuksista ja julkisista kokouksista on edelleen voimassa 22. tammikuuta asti. Jos sisäliikuntapaikkoja avattaisiin, kaupungin pitäisi valvoa, että tiloissa ei olisi yli 20 henkeä kerrallaan.

– Jos avi poistaa rajoituksen tammikuun lopussa, silloin päätös on selkeä ja tilat voidaan avata.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...