Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Uudistunut kirjasto on Kuntalaisten talon sydän – "Tämähän on kuin yhteinen olohuone"

Kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen (vas.), järjestökoordinaattori Katri Kantola ja kirjastovirkailija Anna Heikkinen kertovat, että Kuntalaisten taloon ei ole aseteltu ämpäreitä vuotavan katon vuoksi, vaan siksi että niihin on kätketty sanoja runoselfieitä varten. Anu Saarelainen Kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen (vas.), järjestökoordinaattori Katri Kantola ja kirjastovirkailija Anna Heikkinen kertovat, että Kuntalaisten taloon ei ole aseteltu ämpäreitä vuotavan katon vuoksi, vaan siksi että niihin on kätketty sanoja runoselfieitä varten.

– Ihan täällä hyvältä näyttää. Hyvä, kun, tämä on tässä lähellä, ihasteli Hannu Tuppurainen, joka tuli tiistaina lainaamaan kirjastoon elokuvia ja cd-levyjä.

Kaikki ei kirjastossa ole vielä paikallaan, vaikka se avasikin ovensa yleisölle jo maanantaina Kuntalaisten talossa. Moni valtimolainen ehti jo alkuviikolla ihmettelemään, miltä Kuntalaisten talossa remontin jälkeen näyttää ja miten kirjastoasiointi uudessa paikassa sujuu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kirjoja lainaamaan tulleen Elli Lipposen mielestä kirjasto näyttää hyvältä.

– Tämä on tärkeä paikka. Pääsee vaikka toisiin maailmoihin, kun lainaa sellaisia kirjoja, jotka niihin vie, hän sanoo.

Arja ja Arto Heikkinen asioivat Kuntalaisten talon aulassa asiakaspalvelupisteellä ja ryhtyivät sen jälkeen katselemaan, mitä kaikkea talosta löytyy.

– Tämähän on kuin yhteinen olohuone. Samalla kun käy kirjastossa, voi jäädä istuskelemaan ja käydä kahvilla. Kuntalaisten talo on nyt nimensä mukaisesti kuntalaisten talo, Arja Heikkinen ihastelee.

– On ihanaa, että nämä kaikki toiminnot ovat saman katon alla, sanoo Nurmeksen kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen ja ihastelee kirjaston valoisia tiloja.

Tila antaa mahdollisuudet monenlaiseen yhteistyöhön eri toimijoiden välillä. Kirjastovirkailija Anna Heikkisen mielestä Kuntalaisten taloa voi sanoa yhteisötilaksi. Heikkinen on yksi niistä kolmesta kirjastovirkailijasta, jotka työskentelevät vuoroviikoin Valtimon kirjastossa. Hänen lisäkseen Valtimolla palvelevat Taina Matjuschi ja Arja Kyllönen, joka on valtimolaisille kirjaston asiakkaille entuudestaankin tuttu.

Valtimon koulun kannalta kirjasto on nyt syrjemmässä kuin entinen kirjasto. Sen vuoksi kirjastoauto pysähtyy koululla joka toinen perjantai.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...