Julkaistu 
Anu Saarelainen

Bombasta karjalaisuuden tapahtumatalo – Karjalan Liitto uudelleen mukaan Bomban toimintaan

Bomballa puhaltavat karjalaiset tuulet. Arkistokuva: Tuire Haverinen Bomballa puhaltavat karjalaiset tuulet.

Karjalan Liitto, Suojärven pitäjäseura ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tekevät Bombasta karjalaisuuden tapahtumataloa.

–  Omat juuret, identiteetti ja suku kiinnostavat ihmisiä iästä riippumatta. Tarve on korostunut poikkeusolojen keskellä, kun matkustamista ja tapahtumia on rajoitettu. Karjalan Liitto tarjoaa puitteet, kun omat juuret, identiteetti ja suku kiinnostavat. Karjalainen identiteetti elää tänä päivänä erittäin vahvana, mistä kertoo esimerkiksi Liiton noin 360 jäsenseuran poikkeusoloissa uusia muotoja löytänyt aktiivinen toiminta ympäri Suomen, sanoo Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn.

Karjalan Liitto, Suojärven pitäjäseura ja PKO ovat koonneet Nurmekseen Bomban talolle kattavan kokonaisuuden karjalaisia tapahtumia koko tälle vuodelle. Ohjelmassa on muun muassa monenlaisia karjalaisuuteen liittyviä näyttelyitä ja kursseja.

– Bomban alueen kehittämisessä kunnianhimoinen tavoitteemme on tehdä Bombasta ympärivuotinen karjalaisuuden tapahtumatalo. Bomban alueen kehittäminen on osa PKO:n Pielisen altaan -strategiaa, jonka mukaan luomme Bomba– Koli–Joensuu-alueesta Itä-Suomen houkuttelevimman matkailukohteen, teemme alueesta Suomeen saapuvien ulkomaalaisten matkailijoiden suosikkikohteen Lapin rinnalle sekä tuplaamme majoitusvuorokaudet, PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen sanoo.

Kannisen mukaan Bomban talon tämän vuoden tarjonta on nykykarjalaista luksusta, mikä tarkoittaa modernien kulttuurielämysten, pohjoiskarjalaisten ja karjalaisten perinteiden, alueen jylhän luonnon sekä laadukkaiden hotelli-, ravintola- ja hyvinvointipalveluiden yhdistelmää.

– Vuonna 1978 avattu Bomban talo on perustettu karjalaisen kulttuurin vaalimiseksi. Kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bombaa ja Bomban taloa ja operoiva PKO tarjoaa yhteistyölle puitteet sekä markkinointiapua. Karjalaisten sisältöjen luomisessa paras tietämys on Karjalan Liitolla ja Suojärven pitäjäseuralla, Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen sanoo.

Karjalan Liitto tekee paluun Bomballe. Se oli yksi talon rakennuttajista ja mukana toiminnassa vuoteen 2001 asti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Nyt pääsemme jälleen esittelemään karjalaisuuden eri puolia tässä ainutlaatuisessa ympäristössä. Jotta mahdollisimman moni voi tutustua karjalaisuuteen, näyttelymme ovat yleisölle maksuttomia. Näillä toimilla haluamme vahvistaa alueellista läsnäoloamme Pohjois-Karjalassa, Örn sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...