Julkaistu 
Henri Jokela

Avi jatkaa kokoontumiskieltoa helmikuulle – Nurmeksen lukion penkkariajelu on peruttu kokonaan

Tänä vuonna penkkariajelua ei nähdä Nurmeksessa. Kuva on viime vuodelta, kun abit lähtivät penkkariajelulle lukiolta. Arkistokuva: Risto Kuittinen Tänä vuonna penkkariajelua ei nähdä Nurmeksessa. Kuva on viime vuodelta, kun abit lähtivät penkkariajelulle lukiolta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista. Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22. helmikuuta saakka. Päätös on voimassa kaikissa Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakuntien kunnissa.

Kokoontumisrajoitusten jatkaminen merkitsee sitä, että lukion perinteiset penkkariajelut jäävät nyt ajamatta. Lukion rehtori Timo Karppinen kertoo, että asiasta päätettiin yhdessä abiturienttien kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Penkkarit pidetään oman koulun tapahtumana, mutta ajelu jää pois kokonaan. Abien kanssa pidettiin palaveri, ja he olivat yksimielisiä siitä, että ajelua ei siirretä kirjoitusten jälkeiseen aikaan, vaan perutaan kokonaan. Kirjoitusten jälkeen ihmisiä voi olla hankala saada kokoon, eikä siinä oikein enää silloin ole penkkaritunnelmaa, Karppinen sanoo.

Vanhojen tansseja on tarkoitus siirtää keväämmälle huhti- tai toukokuulle. Karppinen kertoo, että lukion kakkosluokkalaisten kanssa keskustellaan asiasta huomenna perjantaina.

Avin mukaan muuntunut koronavirus voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn. Avi muistuttaa, että hyväkin tilanne voi muuttua nopeasti ja rajoitusten jatkaminen Itä-Suomessa on siksi välttämätöntä.

Avi seuraa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, avi arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...