Julkaistu 
Risto Kuittinen

Lumi sai aurauskaluston liikkeelle – "Ei olla ihan täsmäaurauksia päästy tekemään"

Valtimon kirkonkylällä aurattiin lunta maanantaiaamuna. Risto Kuittinen Valtimon kirkonkylällä aurattiin lunta maanantaiaamuna.

Viime viikon lumisateet ja tuiskut ovat nostattaneet Nurmekseen hanget korkeat, nietokset ja aurauskaluston liikkeelle.

Nurmeksen kaupunkirakennepäällikkö Olli Kakkinen kertoo, että kaupungille on tullut runsaasti puheluita teiden auraamisesta, mutta samanaikaisesti joka paikkaan ei ole revetty.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Auraushenkilöstöllä on Kakkisen mukaan ennaltamäärätty katujen aurausjärjestys, jossa pysytään tuiskunkin aikana. Prioriteettilistan kärjessä ovat arkiaamuisin esimerkiksi kevyen liikenteen väylät.

– Oli aika harvinaisen kova pyry, ja auraaminen on ollut hitaampaa kuin normaalisti. Ei olla ihan täsmäaurauksia päästy tekemään, ja joku katu on voinut jäädä myöhäisemmäksi, Kakkinen sanoo.

Kakkinen sanoo, että monissa kaupungille tulleissa puheluissa kritiikki aurauksen puutteista on koskenut ennemmin ely-keskuksen alaista tieverkkoa, esimerkiksi Kuopiontien vieressä olevaa kevyen liikenteen väylää Pitkällämäellä.

– Pääsääntöisesti Destia hoitaa pääväylien kunnossapidon, Kakkinen sanoo.

Kostea ja osin räntäsateinen sää on nostanut lumen vesiarvoa tehden siitä riskin kattorakenteille.

– Lunta on tuiskuttanut katoille, vaikka ei vielä riskirajoilla ollakaan. Lumia kannattaisi pudottaa etupainotteisesti tässä vaiheessa, sanoo kaupungin vs. rakennustarkastaja Tapio Rokkonen.

Omakotitaloja enemmän riski koskee halleja, jotka toistaiseksi ovat tänä talvena kestäneet. Suomen ympäristökeskuksen laskennallisen mallin mukaan Nurmeksen seudulla kattojen lumikuorma on jo noin 100 kiloa neliömetrillä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...