Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Koronaviruksen brittimuunnos saapunut Pohjois-Karjalaan – Ilomantsissa todettu 21 tapausta

Koko Suomessa on suositeltu kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Arkistokuva: Tuire Haverinen Koko Suomessa on suositeltu kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.

Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäiset koronaviruksen brittimuunnokset. Ilomantsissa tammikuun aikana todetut 21 koronatartuntaa ovat paljastuneet virusmuunnoksiksi. Muunnos paljastui, kun Siun sote toimitti THL:n ohjeiden mukaisesti näytteitä analysoitavaksi virusmuunnoksen varalta. Brittimuunnos tarttuu aiempaa helpommin toisiin ihmisiin.

Siun soten mukaan Ilomantsin tartunnat ja altistumiset ovat tapahtuneet pääosin perhepiirissä, mutta niihin on liittynyt myös laajempia altistumisia Ilomantsin peruskoulussa. Siun sote on tiedottanut niistä aiemmin, ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperä on Siun soten mukaan selvitetty, ja se on muualla Suomessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun sote järjestää koronavirustestit kaikille Ilomantsin tartuntaryppäässä viimeisen 14 vuorokauden aikana altistuneille henkilöille. Testit otetaan tämän päivän ja huomisen aikana.

Virusmuunnosten leviämisen riskin takia koko Suomessa on suositeltu kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille ja turvavälien pidentämistä kahteen metriin. Karanteenit ovat myös pidentyneet uudelleen 14 vuorokauden pituisiksi.

Pohjois-Karjalassa ovat voimassa koko maakuntaa koskevat alueelliset suositukset ja rajoitukset, joiden tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä väestössä. Epidemiatilannetta sekä alueellisia suositus- ja rajoitustoimia arvioidaan viikoittain torstaisin alueellisessa koronaviruksen tilannekuvatyöryhmässä kansallisten linjausten mukaisesti.

Kaikki alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät Siun soten verkkosivuilta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...