Julkaistu 
Anu Saarelainen

Keskustan koulu tyhjilleen – Jatkoaikaa käytölle ei valtuustolta herunut

Nurmesjärven koulun siipi (edessä) ja Keskustan koulu ovat toimitilaohjelmassa eri kohteita, vaikka kysymyksessä on sama kiinteistö. Henri Jokela Nurmesjärven koulun siipi (edessä) ja Keskustan koulu ovat toimitilaohjelmassa eri kohteita, vaikka kysymyksessä on sama kiinteistö.

Kauppalan kansakoulun eli Keskustan koulun kohtalo puhutti kaupunginvaltuutettuja lähes kolmituntiseksi venyneessä kokouksessa, joka pidettiin osittain sähköisesti. Valtuusto hyväksyi kaupunkirakennelautakunnan valmisteleman ja kaupunginhallituksen osaltaan hyväksymän toimitilaohjelman äänestysten jälkeen.

Toimitilaohjelman hyväksyminen sellaisenaan tarkoittaa sitä, että Keskustan koulun käyttö päättyy sisäilmatyöryhmän suositusten mukaisesti toukokuun lopussa. Koulun tiloja käyttää 16 eri tahoa, jotka edustavat noin 370 käyttäjää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Valtuutettu Veli-Matti Hurskainen (sd.) esitti, että nykyiset käyttäjät voisivat jatkaa kiinteistössä, kunnes korvaavat tilat ovat järjestyneet ja että kiinteistölle tehdään tarveselvitykseen perustuvat jatkosuunnitelman tammikuuhun 2022 mennessä. Hän myös toivoi, että Keskustan koulua ja Nurmesjärven koulua käsiteltäisiin yhtenä kokonaisuutena eli Kauppalan kansakouluna.

Hurskaisen esitys kaatui äänestyksessä luvuin 35–15. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Toimitilaohjelman mukaista linjausta eli rakennuksen käytön lopettamista kannattanut keskustan valtuustoryhmä viittasi rakennuksen huonoon kuntoon ja sisäilmaongelmiin ja korosti, että päätöksenteossa on mentävä terveys edellä. 

Rakennuksen purkamisesta tai muista jatkotoimenpiteistä ei tässä yhteydessä päätetty, mutta keskusteluissa purkaminenkin nousi esiin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...