Julkaistu 
Tuire Haverinen

Riskiryhmien rokottamiseen valmistaudutaan Siun sotessa – Rokotukset aloitetaan todennäköisesti helmikuun puolivälissä

Riskiryhmien rokottaminen päästään aloittamaan ehkä jo helmikuun puolivälissä. Arkistokuva: Niko Jouhkimainen Riskiryhmien rokottaminen päästään aloittamaan ehkä jo helmikuun puolivälissä.

Siun sote valmistautuu kotihoidon asukkaiden sekä iän ja sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvan väestön rokottamiseen. Tämänhetkisen arvion mukaan ensimmäisten riskiryhmien rokotukset alkavat helmikuun puolivälissä. Siun sote tiedottaa jokaiselle riskiryhmään kuuluvalle rokotusten käynnistymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä tai kirjeellä, mikäli henkilöllä ei ole käytössä tekstiviestejä.

Aikoja riskiryhmien rokotuksiin ei voi vielä varata. Ajanvaraus avataan, kun rokotukset on mahdollista käynnistää. Siun sotelta kerrotaan, että aikoja avataan viikoittain rajoitettu määrä rokotteiden saatavuuden mukaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Iän lisäksi tietyt sairaudet lisäävät riskiä sairastua vakavaan koronavirustautiin. Tämän vuoksi väestön rokotukset aloitetaan riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä rokotteiden saatavuuden ja niiden antaman suojatehon perusteella.

THL on laatinut ohjeet siitä, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille henkilöille. Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvista ensimmäisenä rokotetaan henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Iän puolesta riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan puolestaan yli 80-vuotiaista.

– Käymme nyt tarkasti läpi THL:n ohjeita siitä, mitkä sairaudet altistavat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille. Kartoitamme näiden henkilöiden sekä yli 80-vuotiaiden määrän maakunnassa ja laadimme suunnitelman rokotusten käynnistämiselle. Rokotusten käynnistämiseen vaikuttaa rokotusten saatavuus sekä eri rokotteiden sopivuus eri ryhmille, sanoo terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

Perjantaihin puoleen päivään mennessä Siun sotessa oli annettu yhteensä 8 241 rokotetta, joista ensimmäistä rokoteannoksia oli 6 392 ja toista rokoteannoksia 1 849. Siun soten sivuilta löytyy kuva koronarokotusten edistymisestä ja tietoa Siun sotessa annetuista rokotuksista. Tiedot päivittyvät useamman kerran päivässä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...