Julkaistu 
Risto Kuittinen

Pohjois-Karjalan te-toimisto palaa paikalliseen toimintamalliin – uudistus koskee myös Nurmesta

Työnhakijaksi ilmoittautuminen on pitänyt hoitaa korona-aikana joko postitse tai sähköisesti. Tuire Haverinen Työnhakijaksi ilmoittautuminen on pitänyt hoitaa korona-aikana joko postitse tai sähköisesti.

Pohjois-Karjalan te-toimisto siirtyy maaliskuun aikana takaisin paikalliseen toimintamalliin, jossa toimipaikkojen asiantuntijat palvelevat oman alueensa asiakkaita sekä henkilöasiakas- että työnantajapuolella.

Suurin ero entiseen malliin löytyy siitä, että aikaisemmin asiantuntijoiden työmaa kattoi koko maakunnan, joten te-toimiston asiantuntijoiden on pitänyt hallita niin Nurmeksen kuin esimerkiksi Kiteenkin työmarkkinat.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Johtava asiantuntija Juha Soininen te-toimiston Nurmeksen toimipisteestä kertoo, että Nurmes kuuluu jatkossa Pielisen Karjalan kokonaisuuteen, jossa Nurmeksen ja Lieksan toimipisteet jatkavat ennallaan. Samaan toiminta-alueeseen kuuluu myös Juuka.

– Tunnemme alueen, sen työnantajat ja asiakkaat, ja heidän kohtaamisensa helpottuu. On helpompi kartoittaa asiakkaan osaamista ja suunnitella työnhakua, koska tunnemme paikalliset työmarkkinat. Olemme tässä lähellä ja työskentelemme omalle alueelle, Soininen kuvailee.

Pohjois-Karjalan te-toimiston henkilöasiakaspalvelujen palvelujohtaja Katriina Päivisen mukaan uudistuksen ajankohtaa joudutti Joensuun seudun kuntakokeilu, jossa te-toimiston tehtäviä siirtyy kunnille. Kuntakokeilussa ovat Joensuun lisäksi mukana Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi. Kokeilu alkaa 1. maaliskuuta, ja se vaikuttaa koko Pohjois-Karjalan te-palvelujen järjestämiseen.

– Meiltä siirtyy pois reilut 30 henkilötyövuotta, joten niissäkin kunnissa, jotka eivät kuulu kuntakokeiluun, tulee muutoksia, Päivinen kertoo.

Päivisen mukaan uusi järjestely on johtanut yhden uuden työntekijän rekrytointiin Nurmeksessa, Lieksassa samoin.

Lisää aiheesta tiistain 9.2. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...