Julkaistu 
Risto Kuittinen

Villasukkalenkillä pysyvät jalat kunnossa – talven hittilajissa saa kaupan päälle jalkapohjahieronnan

Ylävaltimolainen Seija Kuutti innostui villasukkalenkkeilystä. Risto Kuittinen Ylävaltimolainen Seija Kuutti innostui villasukkalenkkeilystä.

Paljasjalkajuoksu on perinteinen kesälaji, mutta sitä voi harrastaa myös talvisin villasukkaversiona. Tähän oivallukseen päätyi myös ylävaltimolainen Seija Kuutti, kun pari viikkoa sitten Puoli seitsemän -ohjelma esitteli talven hittilajia.

– Se oli niin hauskannäköistä, että ajattelin, että nyt minä jäin koukkuun. Talvella ei näköjään tarvitse käyttää jäykkiä kenkiä. Nyt on hyvä syy sanoa, että mummo menee lumessa, Kuutti naurahtaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ohjelmassa kolme lenkkeilijää juoksi umpihankeen villasukat jaloissaan, mutta Kuutin mukaan villasukkalenkille voi lähteä ihan tienlaitaa kävellen. Ainoa vaatimus on reippaampi pakkaskeli, koska suojasäällä villasukat kastuvat ja vilu pääsee hiipimään kinttuihin.

– Heti ensimmäisen kilometrin aikana huomasin, että tämä on minun juttuni, Kuutti kertoo.

Villasukkia saa olla monta kerrosta päällekkäin, kelin mukaisesti vähintään kolme kerrosta. Kuutti laittaa päällimmäiseksi vähän jykevämmän, kumikengästä peräisin olevan huopavuoren. Hän käyttää myös säärystimiä.

– Tämä on parasta, mitä voi olla. Ei palele, ja kävely on kevyttä. Maantietä pitkin kävellessä saa myös hyvän jalkapohjahieronnan, Kuutti sanoo.

Hän harrastaa myös hiihtoa miehensä Tauno Kuutin kanssa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...