Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Kymmenen vuoden etsintä päätökseen – isäntärenki vaihtuu Murtovaarassa

Vastuu Murtovaaran talomuseon hoitamisesta ja opastuksista on siirtynyt Heikki Ovaskaiselta Wilma Klippelille. Anu Saarelainen Vastuu Murtovaaran talomuseon hoitamisesta ja opastuksista on siirtynyt Heikki Ovaskaiselta Wilma Klippelille.

Valtimolla sijaitsevan Murtovaaran talomuseon rakennuksista ja ympäristöstä 36 vuotta huolta pitänyt Heikki Ovaskainen on jättänyt Murtovaaran uusiin käsiin. Rakennuksista, ympäristöstä ja opastuksista vastaa nyt Wilma Klippel.

Murtovaaran omistavalla Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiöllä oli jo huoli siitä, löytyykö Ovaskaisen työlle jatkaja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kymmenen vuotta olen jo jatkajaa etsiskellyt, Ovaskainen kertoo.

Etsintä päättyi Klippeliin, joka on tullut valtimolaisille tutuksi muun muassa Valtimo-seuran näyttelykuraattorina. Vanhojen rakennusten huoltaminen vaatii kädentaitoja, ja niitä kirvesmiehen ja soitinrakentajan koulutuksen saaneella naisella on.

– Olen tästä niin innoissani. Murtovaara on hieno paikka, ja tykkään hirsirakennusten kanssa puljaamisesta, Klippel sanoo.

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiöllä on omistuksessaan muitakin kiinteistöjä, mutta Murtovaara on monella tavalla erityinen. Murtovaara on nimenomaan rakennusperintökohde, ja sen rakennuksista huolehtimiseen tarvitaan harvinaiseksi käyviä perinnerakentamisen taitoja.

Säätiön toiminnanjohtajan Satu Kokkosen mukaan säätiön ei olisi mahdollista pitää huolta Murtovaaran talomuseota ilman paikallista yhteistyökumppania. Säätiö tekee joka vuosi yhdessä yhteistyökumppanin kanssa suunnitelman tarvittavista kunnostuksista ja rahoittaa kunnostukset.

– Tänä vuonna uusitaan kaksi pärekattoa ja kaksi tuohimalkakattoa, Klippel kertoo.

Lisää aiheesta tiistain 16.2. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...