Julkaistu 
Tuire Haverinen

Kysely valotti koulun kiusaamistilannetta – jopa puolet yseistä on nähnyt kiusaamista

Kahdeksatta luokkaa käyvät Elsa Räty (vas.) ja Hanna Korkalainen pitivät Kirkkokadun koulun kouluviihtyvyyskyselyn tuloksia hyvinä. Tuire Haverinen Kahdeksatta luokkaa käyvät Elsa Räty (vas.) ja Hanna Korkalainen pitivät Kirkkokadun koulun kouluviihtyvyyskyselyn tuloksia hyvinä.

Monikaan nurmeslaisista nuorista ei kerro, jos he havaitsevat kiusaamista koulussa. Kirkkokadun koulun teettämän kouluviihtyvyyskyselyn mukaan esimerkiksi reilusti yli puolet 9.-luokkalaisista ei kerro aikuisille, jos he näkevät kiusaamista. Kysely tehtiin yläkoulun puolella. Teettäjänä oli koulun kasvatus- ja osallisuustiimi.

– Se on huolestuttava tilanne, jos oppilaat eivät uskalla tai halua tulla kertomaan kiusaamisesta. Opettajatkaan eivät näe kaikkea, sanoo tiimin vetäjä ja opinto-ohjaaja Nanna Meriläinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rehtori Jukka Ikonen toteaa, että kyselyn tulos on toistunut aiemmissakin kyselyissä. Vastaukseksi haluttomuuteen oppilailta on saatu, että kertominen ei kuitenkaan auta tai ei haluta leimautua kantelijoiksi.

Kirkkokadun koululla on nyt mietitty keinoja, miten nuoria saataisiin enemmän kertomaan näkemästään kiusaamisesta. Kyselyn mukaan 7.-luokkalaisista kiusaamista on havainnut neljännes ja 9.-luokkalaisista jopa puolet.

– Kiva-tiimille ja koko kiusaamisasialle enemmän näkyvyyttä ja kannustamista kertomiseen. Esimerkiksi luokanvalvojan tunneilla on asiasta puhuttu. Ja aikuisetkin olisivat enemmän tuntosarvet koholla. Mikään kiusaaminen ei ole hyväksyttävää, Meriläinen sanoo.

Lisää aiheesta torstain 18.2. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...