Julkaistu 
Henri Jokela

Poliisin kuljetuspartiokokeilua jatketaan Nurmeksessa – "Kokeilu on tehty väärään aikaan"

Ylikonstaapeli Matti Roininen (vas.) näkee kuljetuspartion lisäresurssina. Vanhempi kostaapeli Markus Tiaisen mukaan kuljetuspartiokokeilun ajankohta oli huono. Henri Jokela Ylikonstaapeli Matti Roininen (vas.) näkee kuljetuspartion lisäresurssina. Vanhempi kostaapeli Markus Tiaisen mukaan kuljetuspartiokokeilun ajankohta oli huono.

Nurmeksessa kesäkuussa alkanut Pielisen Karjalan kattava poliisin kuljetuspartiokokeilu jatkuu. Itä-Suomen poliisin ylikomisario Sami Joutjärvi kertoo, että kuljetuspartiot jatkavat toimintaansa 1. huhtikuuta alkaen joko väliaikaisesti, mikäli Nurmeksen poliisivankila päätetään remontoida, tai vakituisesti, jos poliisivankilaa ei remontoida.

– Jatkoa on siis joka tapauksessa eli kuljetuspartio järjestetään, oli remonttia tai ei, Joutjärvi sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kuljetuspartio toimii Joutjärven mukaan siten, että Nurmeksessa poliisipartio lähtee kuljettamaan kiinniotettua henkilöä kohti Joensuuta ja Joensuusta kuljetuspartio lähtee vastaan.

Ylikonstaapeli ja kenttäjohtajana toimiva Matti Roininen toteaa, että kuljetuspartiojärjestelyä voidaan katsoa hyvin monelta kantilta.

– Ideaalitilanne olisi, että Nurmeksen säilytystiloihin tehtäisiin remontti ja tänne palkattaisiin viisi vartijaa, Roininen sanoo.

Roinisen partiopari, vanhempi konstaapeli Markus Tiainen näkee, että kokeilu on tehty väärään aikaan.

– Koronan takia on poikkeukselliset olot. Baarit ovat auki iltayhteentoista. Normaalisti kiinniottoja tehdään paljon viikonloppuöinä baarien sulkemisaikoihin, mutta nyt ei saada oikeanlaista kuvaa kiinniotoista ja kuljetusten vaikutuksista päivittäistoimintaamme, Tiainen huomauttaa ja tarkentaa, että kaikki kiinniotot eivät ole rikosperusteisia, vaan pohjautuvat poliisilakiin.

Joutjärvi myöntää, että Nurmeksen kannalta kuljetuspartio on kompromissiratkaisu.

– Jos Valtimon pitäjän pohjoisosasta viedään joku putkaan, niin aiemmin hänet vietiin Nurmeksen poliisivankilaan ja homma oli partiolta tunnissa ohi. Nyt, vaikka kuljetuspartio ehtisi Kolin portille asti vastaan, homma vie poliisipartiolta enemmän aikaa kuin aiemmin, Joutjärvi toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...