Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Palkintoja uusille ideoille – Pielinen ja neulominen parhaat innoittajat

Hanna Jänönen ja Toni Helander (oik.) Pielisen Retkestä sekä Juha Halonen Pielisen Kalajalosteelta olivat ottamassa palkintoja vastaan Pielis-areenalla. Anu Saarelainen Hanna Jänönen ja Toni Helander (oik.) Pielisen Retkestä sekä Juha Halonen Pielisen Kalajalosteelta olivat ottamassa palkintoja vastaan Pielis-areenalla.

Pielisen matkailukäyttö oli yleisön mielestä nurmeslaisten yritysten paras uudistumisidea viime vuonna. Idea Pielisen matkailukäytöstä on Pielisen Retkeä pyörittävien Toni Helanderin ja Hanna Jänösen. Yritys sai palkintonsa Pielisen kehittämiskeskus Pikesin järjestämän Pielisen Karjalan tulevaisuusfoorumin yhteydessä torstaina.

– Palkinto tuntuu erittäin hyvältä. On aina mukava olla yleisön suosikki, Jänönen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pielisen Retki on perustettu nimenomaan veneretkien järjestämistä varten. Jänösen mukaan toiveena on saada asiakkaiksi aiempaa enemmän ulkomaalaisia matkailijoita, mutta Pielisessä riittää ihasteltavaa suomalaisillekin.

– Suurin osa paikallisistakaan ihmisistä ei tiedä, miltä Pielinen näyttää muutaman kilometrin päästä rannasta, Helander arvelee.

Pielisen Retki voitti kilpailun yleisöäänestyksen. Lisäksi raati valitsi kaksi muuta palkittavaa. Ne ovat Berryglade oy neulontasormuksellaan ja Pielisen Kalajaloste luonnonkalasäilykkeellään.

– Berrygladen tuoteidea on äärimmäisen yksinkertainen, mutta tavattoman hyödyllinen. Vanhan asian voi tehdä uudella tavalla, sanoi palkinnot jakanut Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvi Sarvet-neulontasormuksesta, jonka idea on tullut Berrygladen työntekijältä.

Sormus toimii langanohjaimena ja pitää neulojan langat järjestyksessä.

Vuojärvi kiinnitti huomiota siihen, että kaksi palkittavista yrityksistä hyödyntää Pielistä. Pielisen Retki järjestää veneretkiä, ja monissa kilpailuissa palkittu Pielisen Kalajaloste hyödyntää järvikalaa.

Toimitusjohtaja Minna Heikkisen mukaan Pikes halusi uudistumisideakilpailulla vaikuttaa myönteisesti yleiseen ilmapiiriin, jota koronatilanne on varjostanut.

– Olemme ylpeitä paikallisten yritysten sinnikkyydestä, luovuudesta ja periksiantamattomuudesta, hän sanoo.

Lisää aiheesta tiistain 23.2. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...