Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nurmeksessa yksi uusi koronavirustartunta – Kaupungin koronarajoitukset jatkuvat ennallaan toiveista huolimatta

Aikuisten ryhmäliikunnat eivät pääse edelläänkään alkamaan. Arkistokuva: Tarja Ollikainen Aikuisten ryhmäliikunnat eivät pääse edelläänkään alkamaan.

Nurmeksessa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. THL:n koronakartan mukaan Nurmeksessa on todettu nyt yhteensä yhdeksän koronavirustartuntaa. Myös muualla maakunnassa tilanne on huononemaan päin. THL:n koronakartan mukaan maanantaina viimeisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Karjalassa on todettu 35 tartuntaa, kun sitä edeltävänä 14 vuorokautena luku oli 26. Siun soten mukaan viikonlopun aikana uusia tartuntoja todettiin kuusi.

Pahenevaan tilanteeseen on varauduttu myös kaupungilla. Nurmeksen kaupunki tiedotti perjantaina, että koronarajoitukset jatkuvat ennallaan. Kansalaisopiston toimintaa ei siis käynnistetä, eikä kaupungin kokoustilojen käytön rajoitukseen tule lievennyksiä. Myös aikuisten kaupungin sisätiloissa tapahtuvan ryhmäliikunnan ja ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat. Alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille kaupungin liikuntapaikat avattiin helmikuun alussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tautitilanne vaikenee Suomessa kauttaaltaan, ja valtiolta ja aluehallintovirastolta on tiedossa tällä viikolla tiukempaa ohjeistusta. Pahalta näyttää oikeasti, perustelee kaupunginjohtaja Asko Saatsi päätöstä.

Päätökseen vaikutti Saatsin mukaan myös tällä viikolla alkanut hiihtolomakausi.

Viime viikolla kokoontui myös Pielisen Karjalan valmiusryhmä, johon kuuluvat Saatsi, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Saatsin mukaan kuntajohtajilla on hyvin samanlaiset ajatukset koronatilanteesta.

– On ollut toiveita, että aikuisten harrastustoimintaa avattaisiin, mutta olimme kaikki kolme sitä mieltä, että toiveisiin ei voida vastata tässä tilanteessa. Se olisi vastuutonta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...