Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nurmeksessa yksi uusi koronavirustartunta – Kaupungin koronarajoitukset jatkuvat ennallaan toiveista huolimatta

Aikuisten ryhmäliikunnat eivät pääse edelläänkään alkamaan. Arkistokuva: Tarja Ollikainen Aikuisten ryhmäliikunnat eivät pääse edelläänkään alkamaan.

Nurmeksessa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. THL:n koronakartan mukaan Nurmeksessa on todettu nyt yhteensä yhdeksän koronavirustartuntaa. Myös muualla maakunnassa tilanne on huononemaan päin. THL:n koronakartan mukaan maanantaina viimeisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Karjalassa on todettu 35 tartuntaa, kun sitä edeltävänä 14 vuorokautena luku oli 26. Siun soten mukaan viikonlopun aikana uusia tartuntoja todettiin kuusi.

Pahenevaan tilanteeseen on varauduttu myös kaupungilla. Nurmeksen kaupunki tiedotti perjantaina, että koronarajoitukset jatkuvat ennallaan. Kansalaisopiston toimintaa ei siis käynnistetä, eikä kaupungin kokoustilojen käytön rajoitukseen tule lievennyksiä. Myös aikuisten kaupungin sisätiloissa tapahtuvan ryhmäliikunnan ja ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat. Alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille kaupungin liikuntapaikat avattiin helmikuun alussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tautitilanne vaikenee Suomessa kauttaaltaan, ja valtiolta ja aluehallintovirastolta on tiedossa tällä viikolla tiukempaa ohjeistusta. Pahalta näyttää oikeasti, perustelee kaupunginjohtaja Asko Saatsi päätöstä.

Päätökseen vaikutti Saatsin mukaan myös tällä viikolla alkanut hiihtolomakausi.

Viime viikolla kokoontui myös Pielisen Karjalan valmiusryhmä, johon kuuluvat Saatsi, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Saatsin mukaan kuntajohtajilla on hyvin samanlaiset ajatukset koronatilanteesta.

– On ollut toiveita, että aikuisten harrastustoimintaa avattaisiin, mutta olimme kaikki kolme sitä mieltä, että toiveisiin ei voida vastata tässä tilanteessa. Se olisi vastuutonta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...