Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Nurmes välttymässä toistaiseksi sulkutilalta – Seuraavan kerran tilannetta arvioidaan ensi viikon lopulla

Vielä ei ole varmuutta, siirtyvätkö yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat etäopetukseen talviloman jälkeen. Arkistokuva: Marianne Haverinen Vielä ei ole varmuutta, siirtyvätkö yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat etäopetukseen talviloman jälkeen.

Nurmes on toistaiseksi välttymässä maaliskuulle kaavaillulta sulkutilalta. Siun soten alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän mukaan maakunnan koronatilanne on Joensuun työssäkäyntialueella noussut perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, mutta muualla maakunnassa epidemiatilanne on perustasolla. Sulku ei siten osu Nurmekseen, jos tilanne säilyy samana.

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi pitää kahtiajakoa yllättävänä, mutta oikeana päätöksenä. Saatsin mukaan koronasuositukset Nurmeksessa pysyvät silti ennallaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jos koko maakunta olisi siirtynyt kiihtymisvaiheeseen, ohjeistus olisi tiukentunut.

Siun soten työryhmä arvioi koronatilannetta uudestaan ensi viikon torstaina, Nurmeksen pandemiatyöryhmä perjantaina. Tilanne voi muuttua suuntaan tai toiseen ennen sulkutilan alkamista.

– Vielä ei tiedetä, mikä tilanne 8. maaliskuuta on. Voihan olla, että koko maakunta palaa perustasolle tai koko Pohjois-Karjala siirtyy kiihtymisvaiheeseen, pohtii Siun soten toimitusjohtaja ja alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän varapuheenjohtaja Ilkka Pirskanen.

Saatsi pitää kuitenkin todennäköisenä, että tilanne huononee.

– Viikossa tilanne voi muuttua paljon ja tilanne voi muuttua pahaksikin. Sulkuhan alkaa vasta 8. maaliskuuta, joten on aika todennäköistä, että silloin siirrytään etäopetukseen.

Lisää aiheesta tiistain 2.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...