Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Ikäihmiset ja nuoret yhdistävä Gubbe-palvelu laajeni Nurmekseen – "Ihanaa, että tämmöinen Sanni-Siiri löytyi"

Seuraavaksi Sanni-Siiri Nykänen auttaa Kaisa Salosta kirjahyllyjen siivoamisessa. Anu Saarelainen Seuraavaksi Sanni-Siiri Nykänen auttaa Kaisa Salosta kirjahyllyjen siivoamisessa.

Sanni-Siiri Nykänen, 17, ja Kaisa Salonen, 84, juttelevat vilkkaasti Salosen asunnossa, vaikka kaksikko on tuntenut toisensa vasta muutaman viikon ajan. Heidät toi yhteen Gubbe-palvelu. Gubbe eli luottonuori tulee ikäihmisen seuraksi ja avuksi joka viikko samaan aikaan ja viipyy pari tuntia kerrallaan.

– Ihanaa, että tämmöinen Sanni-Siiri löytyi. Tämä tyttö on aarre, Salonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdessä he ovat siivonneet esimerkiksi liinavaatekaappia.

– Teen kuolinsiivousta eli käyn tavaroita läpi. Seuraavaksi siivoamme Sanni-Siirin kanssa kirjahyllyjä, Salonen kertoo ja suunnittelee jo kevääksi kävelyretkiä Puu-Nurmeksessa.

– Minulla on Puu-Nurmeksesta niin paljon tarinoita kerrottavana, hän innostuu.

Gubbe on Sandra Lounamaan ja Meri-Tuuli Laaksosen perustama uudenlainen vanhuspalveluyritys, joka tarjoaa aktivoivaa ja ennaltaehkäisevää, ei-sairaanhoidollista kotiapua ikäihmisille. Vuonna 2018 perustetun yrityksen toiminta laajeni Pohjois-Karjalaan ja myös Nurmekseen viime vuoden lopulla.

Nykänen päätti hakeutua töihin Gubbe-palveluun, kun hän sai lukion rehtorilta sähköpostia ja haki vielä lisätietoa asiasta.

– Tosi mukavaa on ollut. Tässä pääsee tekemään merkityksellistä työtä, hän sanoo.

Ensimmäinen tapaaminen häntä luonnollisesti jännitti, mutta jännitys meni pian ohi.

– On helppoa, kun toinen puhuu paljon ja on lämmin ja ystävällinen ihminen. Tuntuu siltä kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään, hän sanoo.

Kaksikon keskusteluaiheet ovat olleet monipuolisia.

– Olemme keskustelleet esimerkiksi politiikasta ja historiasta, Nykänen kertoo.

Lisää aiheesta tiistain 2.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...