Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Ikäihmiset ja nuoret yhdistävä Gubbe-palvelu laajeni Nurmekseen – "Ihanaa, että tämmöinen Sanni-Siiri löytyi"

Seuraavaksi Sanni-Siiri Nykänen auttaa Kaisa Salosta kirjahyllyjen siivoamisessa. Anu Saarelainen Seuraavaksi Sanni-Siiri Nykänen auttaa Kaisa Salosta kirjahyllyjen siivoamisessa.

Sanni-Siiri Nykänen, 17, ja Kaisa Salonen, 84, juttelevat vilkkaasti Salosen asunnossa, vaikka kaksikko on tuntenut toisensa vasta muutaman viikon ajan. Heidät toi yhteen Gubbe-palvelu. Gubbe eli luottonuori tulee ikäihmisen seuraksi ja avuksi joka viikko samaan aikaan ja viipyy pari tuntia kerrallaan.

– Ihanaa, että tämmöinen Sanni-Siiri löytyi. Tämä tyttö on aarre, Salonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdessä he ovat siivonneet esimerkiksi liinavaatekaappia.

– Teen kuolinsiivousta eli käyn tavaroita läpi. Seuraavaksi siivoamme Sanni-Siirin kanssa kirjahyllyjä, Salonen kertoo ja suunnittelee jo kevääksi kävelyretkiä Puu-Nurmeksessa.

– Minulla on Puu-Nurmeksesta niin paljon tarinoita kerrottavana, hän innostuu.

Gubbe on Sandra Lounamaan ja Meri-Tuuli Laaksosen perustama uudenlainen vanhuspalveluyritys, joka tarjoaa aktivoivaa ja ennaltaehkäisevää, ei-sairaanhoidollista kotiapua ikäihmisille. Vuonna 2018 perustetun yrityksen toiminta laajeni Pohjois-Karjalaan ja myös Nurmekseen viime vuoden lopulla.

Nykänen päätti hakeutua töihin Gubbe-palveluun, kun hän sai lukion rehtorilta sähköpostia ja haki vielä lisätietoa asiasta.

– Tosi mukavaa on ollut. Tässä pääsee tekemään merkityksellistä työtä, hän sanoo.

Ensimmäinen tapaaminen häntä luonnollisesti jännitti, mutta jännitys meni pian ohi.

– On helppoa, kun toinen puhuu paljon ja on lämmin ja ystävällinen ihminen. Tuntuu siltä kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään, hän sanoo.

Kaksikon keskusteluaiheet ovat olleet monipuolisia.

– Olemme keskustelleet esimerkiksi politiikasta ja historiasta, Nykänen kertoo.

Lisää aiheesta tiistain 2.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...