Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Lastenlasten takia – Valtimon terveysasemalla annettiin ensimmäiset koronorokotteet

Arvi Suhonen oli Valtimon terveysasemalla toinen asiakas, joka sai keskiviikkona koronarokotteen. Rokotetta on pistämässä Merja Sormunen. Tuire Haverinen Arvi Suhonen oli Valtimon terveysasemalla toinen asiakas, joka sai keskiviikkona koronarokotteen. Rokotetta on pistämässä Merja Sormunen.

Valtimon terveysasemalla pistettiin tänään keskiviikkona ensimmäiset koronarokotteet. Rokotteita oli saatu yhteensä 16 kappaletta, ja kaikki rokotusajat varattiin heti maanantaina.

– Soitin tasan kello 8. Kesti aika pitkään, että pääsin läpi, mutta sain ajan vartissa. Tarkoituksella varasin heti ajan, koska kuulun riskiryhmään, Sirkku Lipponen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Alun alkujaan Lipponen ei ollut ensin varma, ottaako rokotetta, koska rokotteista oli niin ristiriitaista tietoa.

– Tuskin kaikki on vieläkään tiedossa, mutta onhan siinä oma riskinsä sairastua ja jää liitännäisoireet. Ja sairastuttaa muita.

Arvi Suhoselle oli heti selvää, että hän ottaa rokotteen, kun saa sen. Hän kertoo, että hänellä on niin paljon sairauksia.

– Lapsenlapset haluavat käydä. Se on tärkein syy, hän toteaa.

Pistoksen jälkeen terveydenhoitaja Merja Sormunen kertoo, että kahden viikon päästä Suhosella alkaa olla hyvä suoja koronaa vastaan. Suojautumiskeinoista ei kuitenkaan kannata vielä luopua.

Valtimolla rokotteita annetaan aina keskiviikkoisin, jos rokotteita saadaan. Rokotteiden määrä tiedetään edellisen viikon torstaina.

Aiheesta lisää torstain 4.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...