Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Postia kaupunginjohtajalle: Valtimon koulun 2.-luokkalaiset kirjoittivat kirjeen toiveistaan

Thomas Davenport (vas.) ja Viivi Ahonen pitivät kirjeen kirjoittamista kaupunginjohtajalle kivana juttuna. Henri Jokela Thomas Davenport (vas.) ja Viivi Ahonen pitivät kirjeen kirjoittamista kaupunginjohtajalle kivana juttuna.

Valtimon koulun 2.-luokkalaiset kirjoittivat Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsille kirjeen. Kirjeen kirjoittamiseen innoitti Kuntaliitosta tullut viesti, jossa ehdotettiin, että oppilaat laatisivat yhdessä kirjeen ja piirustuksia kaupunginjohtajalle. Kirjeessä oppilaat voisivat muun muassa kertoa kaupunginjohtajalle ajatuksiaan kotipaikkakunnasta.

– Kirjeeseen laitettiin esimerkiksi kaikkia asioita, mitä voisi tai pitäisi kasata koululle, sanoo 2.-luokkalainen Thomas Davenport.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ehdotettiin, että tulisi myös uusia kauppoja, lisää luokkakaveri Viivi Ahonen.

Thomas kertoo, että koululaiset pohtivat ensin itsekseen ideoita kirjeeseen ja sitten ideat koostettiin ylös paperille. Thomasin ja Viivin mukaan kirjeen kirjoittaminen piirtämisineen ja ideointeineen oli mukava projekti. Kirje lähti postiin tiistaina. Lapset toivovat, että kirje luettaisiin ja se otettaisiin tosissaan.

– Olisihan se kiva, jos kirjeessä olevat asiat toteutuisivat, Thomas ja Viivi tuumaavat yhteen ääneen.

Valtimon koulun 2.-luokan opettaja Eija Lukkari kertoo oppilaiden olleen mielissään kirjeen kirjoittamisesta. Hän kertoo, että lasten kanssa on oppitunneilla jonkin verran keskusteltu siitä, mitä demokratia ja äänestäminen ovat.

Lukkari toteaa, etteivät lasten innokkuus kirjeen kirjoittamiseen tai esitetyt toiveet häntä oikeastaan yllättäneet.

– No ehkä se tosin vähän yllätti, että toiveita tuli niin paljon. Yksi oppilas harmitteli roskaamisen yleisyyttä ja halusi puuttua siihen. Kun kirjettä käytiin vielä läpi viimeistelyvaiheessa, hän oli hyvin tarkkana ja vannotti, että roskaaminen on kirjeessä varmasti mukana, Lukkari hymyilee.

Lainauksia oppilaiden kirjeestä

”Meistä on tärkeää, että saamme tuoda esille omia ajatuksia ja toiveita.”

”On mukava asua Nurmeksessa, koska täällä on kaikkea hyvää, kuten koulu.”

”Leikkipuistoja lisää ja koirapuistoja lisää.”

”Äänestäminen on meidän mielestä tärkeää.”

”Toivomme, että Nurmekseen tulisi uimahalli.”

”On tärkeää saada vaikuttaa omiin asioihin ja meillä on oikeus ilmaista mielipiteemme meitä koskevissa asioissa.”

Aiheesta lisää torstain 4.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...