Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

Kynttilät syttyvät väkivaltaa vastaan Nurmeksen kauppatorilla perjantaina

Kynttiläkampanjassa on mukana muun muassa nuorisotyöntekijä Selma Osmala. Heikki Rissanen Kynttiläkampanjassa on mukana muun muassa nuorisotyöntekijä Selma Osmala.

Suomea laajasti järkyttänyt teinisurma, jossa kolme alaikäistä poikaa pahoinpiteli 16-vuotiaan pojan kuoliaaksi joulukuun alkupäivinä Helsingin Koskelassa, nosti koulukiusaamisen maanlaajuiseen keskusteluun. Ikäkavereidensa silmittömän väkivallan kohteeksi joutunut uhri oli ollut koulukavereidensa kiusaamisen kohteena jo vuosia kenenkään siihen puuttumatta. Facebookissa alkunsa saanut Kynttilä Koskelan uhrin muistolle – seis kiusaamiselle ja väkivallalle -tempaus on laajentunut valtakunnalliseksi, samaan aikaan kautta maan pidettäväksi tapahtumaksi. Muistotapahtumalla on tarkoitus tehdä myös koulukiusaamista näkyväksi.

Tänään perjantaina muistokynttilät syttyvät kautta maan kuntien ja kaupunkien julkisilla paikoilla. Nurmeksessa muistokynttilätapahtuman toteuttaa kaupungin nuorisotyön Nuorten kulma Nurmeksen torilla pidettävässä muistokynttilöiden sytytystilaisuudessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kuka tahansa voi tulla torille ja sytyttää muistokynttilän ja viettää hiljaisen hetken Koskelan väkivallan uhrille. Se on samalla kannanotto väkivaltaa ja kiusaamista vastaan, pohjustaa muistokynttilöiden sytytystapahtumaa toteuttamassa mukana oleva Nuorten kulman nuorisotyöntekijä Selma Osmala.

Nurmeksessa toimeen tartuttiin heti, kun ensimmäinen kysely nuorisotoimen mahdollisesta osallistumisesta tuli viikko sitten perjantai-iltapäivällä 4H-piiriltä.

– Haluttiin ehdottomasti olla mukana. Asia on kaikessa karmeudessaan koskettanut niin monia. Nuokkarilla asia ei ole noussut keskusteluun, mutta luulenpa, että valtakunnallisen tapahtuman myötä asia nousee täälläkin laajemminkin esille. Kynttilän sytyttäminen voisi olla myös vanhemmille ja nuorille yhteinen ja yhdistäväkin hetki keskustella kiusaamisen seurauksista syvällisemmin, Osmala pohtii.

Illan pimetessä järjestettävässä tilaisuudessa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta ja vahvaa maskisuositusta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...