Julkaistu 
Tuire Haverinen

Paluusta lähiopetukseen ei varmuutta – Asiasta päätetään ensi perjantaina

Paluusta lähiopetukseen ei varmuutta – Asiasta päätetään ensi perjantaina Aihekuva: Henri Jokela

Vielä ei ole varmuutta, palataanko Nurmeksessa talvilomalta lähiopetukseen vai jäävätkö oppilaat sulkutilan viimeiseksi kahdeksi viikoksi etäopetukseen. Nurmeksen kaupunginjohtajan Asko Saatsin mukaan kaupunki tiedottaa asiasta ensi viikon perjantaina.

– Maakunnan alueellinen koronanyrkki [Siun soten tilannekuvatyöryhmä] tiedotti torstaina, että oppilaat palaisivat lähiopetukseen automaattisesti, mutta asiasta päätetään meillä ensi perjantaina, Saatsi sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hyvinvointijohtaja Petri Moilasen mukaan oppilaat eivät ole ottaneet lomalle kirjoja mukaan kotiin, mutta rehtorit ovat ensi viikolla valmiudessa toimimaan ja tiedottamaan siitä, mitä viikon 11 maanantaina tehdään.

– En osaa sanoa todennäköisyyttä etäopetukseen siirtymisestä, mutta tämänhetkisessä valossa lähiopetukseen palataan. Mutta tilanne saattaa muuttua, ja lopullinen tieto tulee perjantaina, Moilanen sanoo.

Siun soten alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä otti torstaina Itä-Suomen aluehallintoviraston pyynnöstä kantaa siihen, onko yläkoulun opetustilat välttämätöntä sulkea maakunnan kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla.

Työryhmä arvioi, että sulkeminen ei ole välttämätöntä, koska alueella ei ole ollut kouluihin liittyviä tartuntaketjuja. Alueen kouluissa tapahtuneet altistumistilanteet ja tartunnat on saatu nopeasti jäljitettyä ja tartuntaketjut katkaistua.

Tilannekuvatyöryhmä myös päätti pitää viime viikolla päätetyn maakunnan kahtiajaon ennallaan. Joensuun työssäkäyntialue on tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa ja muu maakunta, kuten Nurmes, perustasolla. Kiihtymisvaiheen suositukset pidetään toistaiseksi ennallaan koko maakunnassa.

Valtakunnallinen epidemiatilanne on työryhmän mukaan erittäin huolestuttava, vaikka maakunnassa tilanne on pysynyt hallinnassa. Työryhmä painottaa, että suosituksista on nyt erityisen tärkeää pitää kiinni ja välttää lähikontakteja toisten ihmisten kanssa.

– Hiihtoloma ja muuntovirukset ovat meille todellinen riski, jos ihmiset liikkuvat alueille, joilla tilanne on huonompi kuin meillä ja kohtaavat ihmisiä eri puolilta Suomea, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...