Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Ylä-Karjalan kansalaisopiston kevään kurssit vaakalaudalla – "Toteuttaminen alkaa olla aika hilkulla"

Kansalaisopiston kurssit eivät ole päässeet alkamaan ollenkaan keväällä. Kuvassa Helena Tahvanainen kutoo mattoa kankaankudontakurssilla marraskuussa. Tuire Haverinen Kansalaisopiston kurssit eivät ole päässeet alkamaan ollenkaan keväällä. Kuvassa Helena Tahvanainen kutoo mattoa kankaankudontakurssilla marraskuussa.

Ylä-Karjalan kansalaisopiston kevään kurssien toteutuminen alkaa olla vaakalaudalla. Kurssit eivät ole päässeet alkamaan ollenkaan koronatilanteen ja Nurmeksen kaupungin koronarajoitusten takia.

– Toteuttaminen alkaa olla aika hilkulla. Kursseja on mahdollista jatkaa vaikka kesäkuulle, mutta lähtevätkö opiskelijat enää silloin kursseille, pohtii hyvinvointijohtaja Petri Moilanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yleensä suurin osa kansalaisopiston kursseista on päättynyt jo huhtikuussa. Moilasen mukaan kursseja kuitenkin järjestetään myöhemmin, jos kysyntää on.

– Jos tilanne helpottaa, katsotaan kurssikohtaisesti, haluavatko opiskelijat enää kursseille.

Ensi syksyn varalle kansalaisopistossa pohditaan parhaillaan myös etäopetuksen järjestämistä. Siinä Moilanen näkee kuitenkin hankaluutena sen, että kursseille osallistuu paljon ikääntyneitä, joilla kaikilla ei välttämättä riitä digitaidot etäopetukseen.

– Siinä olisi tietysti tehtävää digivalmiuksen parantamisessa. Mutta suuri osa kursseista on taito- ja taideaineita, toisaalta jumppia voidaan pitää verkon välityksellä.

Aiheesta lisää tiistain 9.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...