Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Talous ratkaisi valinnan – Nurmes hävisi kilpailun Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisestä

Lomituspalveluja hallinnoidaan vuodesta 2023 alkaen Tohmajärveltä käsin. Aihekuva: Marianne Haverinen Lomituspalveluja hallinnoidaan vuodesta 2023 alkaen Tohmajärveltä käsin.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela) on päättänyt yhdistää Pohjois-Karjalan yhdeksi lomituspalvelualueeksi ja valita lomituspalvelujen järjestäjäksi Tohmajärven kunnan. Muutos tulee voimaan vuoden 2023 alussa.

Nurmeksen toiveet lomituksen hallinnointivastuusta kariutuivat Melan lomitus- ja työkykypalveluista vastaavan johtajan Päivi Wallinin mukaan sosiaali- ja terveysministeriön kriteerien perusteella tehtävään kokonaisarvioon, jossa otetaan huomioon muun muassa asiakastyytyväisyys, tehokkuus ja yksikön johtaminen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kokonaisuutena Pohjois-Karjalan paikallisyksiköt olivat tasaisia kaikilla mittareilla. Valinta oli hyvin vaikea tehtävä, sillä kaikki olivat hyviä kandidaatteja ja Nurmeksellakin oli paljon vahvuuksia. Tohmajärven etuna oli taloudellinen tehokkuus, Wallin kertoo.

Tuottajayhdistyksessä Melan päätökseen petyttiin.

– Päätös ei ollut se, mitä toivottiin ja minkä eteen on tehty töitä. Nyt ollaan odottavin mielin ja pitää antaa työrauha lomituksen paikallisyksikölle ja Melalle, miten lomitus jatkossa järjestetään, toteaa MTK-Pielisen puheenjohtaja Kalle Myllynen.

Tohmajärven kunta vastaa uuden yksikön käytännön järjestelyistä. Keski-Karjalan lomitusyksikön lomituspäällikkö Salla Heinonen vakuuttaa, että Nurmeksen näkökulmasta lomituspalveluita tai sen hallintoa ei olla keskittämässä Tohmajärvelle, vaan uudessa yksikössä keskitytään palvelun kehittämiseen.

– Ei kannata olla huolissaan. Minun näkemykseni on, että lomituspalvelut ovat lähipalvelua ja lomitusta tehdään siellä, missä tilatkin ovat. Ei ole tarkoituksen mukaista keskittää toimintaa Tohmajärvelle, Heinonen sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lisää aiheesta torstain 25.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...