Julkaistu    |  Päivitetty 

Takaisin kiihtymisvaiheeseen – Maakunnan koronavirustilanne huonontunut

Takaisin kiihtymisvaiheeseen – Maakunnan koronavirustilanne huonontunut Arkistokuva: Henri Jokela

Pohjois-Karjala on noussut takaisin koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Siun soten alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän mukaan maakunnan tilanne on huonontunut niin, että tilannekuvatyöryhmä katsoi eilen torstaina koko maakunnan palanneen kiihtymisvaiheeseen.

Taustalla on se, että tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti ja niihin liittyy useita joukkoaltistumisia sekä mahdollisia altistumistilanteita erityisesti Joensuun keskustan liikkeissä ja liikennevälineissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tilanne on valitettavasti selvästi huonontunut. Pääsiäislomat kannattaa nyt todella viettää vain läheisten kesken kotosalla ja välttää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, sanoo tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 25, kun sitä edellisellä viikolla niitä varmistui yhdeksän. Viime viikon tartunnoista 15 tapausta liittyi samaan, Ylitorniosta alkaneeseen laajempaan tartuntaketjuun. Tartunnat keskittyivät Joensuuhun, mutta yksittäisiä tapauksia varmistui myös Outokummussa, Liperissä ja Ilomantsissa. Viikon aikana oli viisi laajempaa joukkoaltistumista kouluissa ja vapaa-ajan toiminnassa.

Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä uusia tartuntoja oli varmistunut Siun soten toiminta-alueella 16. Joensuussa oli keskiviikkona alkanut selvitä laajempi tartuntaketju, jossa oli eilisiltaan mennessä varmistunut seitsemän tartuntaa. Tartuntaketjun alkuperä ei ollut vielä eilen selvillä, ja jäljitystyö oli kesken.

Nurmeksessa koronatartuntojen määrä ei ole noussut yhdeksästä tapauksesta. Viimeisin tapaus todettiin helmikuun viimeisellä viikolla.

Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tilannekuvatyöryhmän päätös kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä ei suoraan vaikuta muun muassa ravintolarajoituksiin, sillä niistä päättää valtioneuvosto erillisesti epidemiatilanteen kehittymisen mukaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...