Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Tulipalo Nurmeksen sahalla

Nurmeksen sahalla on tulipalo. Nurmeksen sahalla on tulipalo.

Nurmeksen sahalla palaa rakennuksen sisällä oleva haketin. Palo on levinnyt seinä- ja kattorakenteisiin. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä, muun muassa tikasauto sekä kaksi ensihoitoyksikköä. Sammutustyöt ovat edelleen käynnissä.

Palopäällikkö Yrjö Jantunen arveli sammutustöiden jatkuvan vielä pitkään. Kova tuuli vaikeutti sammutustöitä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– On se aika vaikea tilanne, sillä katto palaa ja kyseessä on huopakatto. Rakenteita täytyy purkaa. Rakennus on aika iso, tuhannen neliön luokkaa, Jantunen sanoi sammutustöiden ollessa vielä kesken.

Pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin Jantusen mukaan käytännössä kaikilta Pielisen Karjalan paloasemilta, myös Joensuusta.

Binderholz Nordicin Head of Office (hallintopäällikkö) Joonas Vitri kertoo, että tulipalo syttyi tasaamossa, jossa kuivattu sahatavara lajitellaan ja paketoidaan. Sitä ennen puutavara sahaataan ja kuivataan. Tasaamon kaikki toiminta oli tulipalon vuoksi keskeytetty, mutta vielä maanantaina iltapäivällä sahaamista voitiin jatkaa.

Vahinkojen euromääräistä suuruutta Vitri ei vielä lähde arvioimaan.

– Tilannetta arvioidaan tänään [maanantaina] illalla ja huomenna [tiistaina], mutta varmasti jonkinlainen tuotantokatkos tulee. Tasaamon toiminta on olennainen osa sahan toimintaa, Vitri sanoo.

Hän harmittelee tulipalon tulleen juuri nyt, kun sahan tilauskanta oli muutaman heikon vuoden jälkeen hyvällä mallilla.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...