Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Aprillia: Vanha sairaala Keskustan koulun paikalle – Tilaa olisi kangaspuillekin

Arkkitehdin tekemä mallinnos siitä, miltä vanha sairaala näyttäisi Keskustan koulun tontilla. Arkkitehdin tekemä mallinnos siitä, miltä vanha sairaala näyttäisi Keskustan koulun tontilla.

Tänä vuonna on kulunut 40 vuotta siitä, kun Kirkkokadun varrella sijainnut vanha sairaala purettiin yön pikkutunneilla salaa. Nurmeksen kaupunki onkin nyt miettinyt, miten merkkipaalua voitaisiin kunnioittaa, sillä sairaalan purkaminen on ollut monelle kuntalaiselle varsinkin näin jälkikäteen merkittävä asia.

Kaupunki on pyöritellyt erilaisia ideoita, ja Ylä-Karjalan saamien tietojen mukaan eteenpäin aiotaan viedä nyt yhtä ajatusta. Tarkoituksena on rakentaa vanha sairaala ympäristöineen uudestaan. Myös Nurmeksen museo on innostunut ideasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Entiselle tontilleen sairaala ei kuitenkaan enää mahdu, sillä siinä on jo Pikku-Kaarlen päiväkoti ja kerrostalo. Kaupunki onkin nyt kartoittanut erilaisia vaihtoehtoja ja todettu, että paras ratkaisu olisi rakentaa vanha sairaala uudelleen nykyiselle Keskustan koulun tilalle.

Keskustan koulun tilannetta kun on puitu jo vuosia, ja nyt koulun käyttöä ollaan lopettamassa sisäilmaongelmien takia toukokuun lopussa. Kaupunki olettaa, että rakennukselle voidaan saada purkulupa, varsinkin kun tilalle on suunnitteilla historiallinen rakennus. Ilmoille on myös heitetty ideaa, että purkaminen toteutettaisiin yöaikaan ja siitä tehtäisiin yleisötapahtuma vanhan sairaalan purun hengessä.

Jos hanke toteutuu, tarkoituksena on, että osa uudesta vanhasta sairaalasta on museokäytössä ja osa kansalaisopiston käytössä. Tilaa olisi hyvin esimerkiksi kangaspuille, jotka ovat nyt jäämässä kodittomiksi. Jos tilaa jää, rakennusta voisivat hyödyntää myös yhdistykset.

Hanke aiotaan esitellä seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa, ja tavoitteena on, että hanketta saataisiin jo tämän vuoden puolella eteenpäin.

Juttu oli Ylä-Karjalan kevään 2021 aprillipila.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...