Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Binderholz Nordic käynnisti yt-neuvottelut Nurmeksen sahalla – pöydällä enintään 90 päivän lomautukset

Tasaamorakennus Nurmeksen sahalla kärsi maanantaina mittavia palo- ja vesivahinkoja. Henri Jokela Tasaamorakennus Nurmeksen sahalla kärsi maanantaina mittavia palo- ja vesivahinkoja.

Maanantaina Binderholzin Nurmeksen sahalla syttyneen tulipalon taloudellisia vaikutuksia on Binderholz Nordicin Head of Office (hallintopäällikkö) Joonas Vitrin mukaan mahdotonta vielä arvioida. Työmäärän vähentymisen vuoksi sahalla käynnistettiin tänään keskiviikkona yt-neuvottelut.

– Neuvottelut koskevat koko yksikön henkilökuntaa. Vielä ei tiedetä, miten paljon työmäärä vähenee. Alustavan arvion mukaan lomautukset voisivat kestää enintään 90 päivää. Irtisanomisista ei neuvotella, Vitri kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäinen neuvottelupäivä on 6. huhtikuuta ja Vitri odottaa neuvottelujen tulevan päätökseen 20. huhtikuuta.

– Tässä on pari päivää muodostettu tilannekuvaa ja pohdittu, miten mennään eteenpäin. Koneiden ja laitteiden vauriot ovat vielä selvityksen alla. Tasaamon toiminnot ovat pysähdyksissä, Vitri kertoo.

Muu toiminta on jatkunut palosta huolimatta.

– Sahaus ja kuivaus eivät kärsineet palossa. Tällä hetkellä sahataan omaan jatkojalostukseen Lieksaan. Kysyntätilanne on tällä hetkellä hyvä.

Tulipalo osoittautui vaikeasti sammutettavaksi, kun tasaamorakennuksen aaltopeltiseinän kautta kattorakenteisiin ja bitumihuopakattoon levinnyt tulipalo sai lisävoimaa otollisista tuuliolosuhteista.

– Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli levinnyt vesikattoon. Palo saatiin hallintaan illan kuluessa ja rajoitettua tiettyyn osaan katolla. Puhutaan tuhansista neliöistä kokonaispinta-alaa, jossa palo rajoitettiin muutaman sadan neliön alueelle. Noin tuhannen neliön alueella tuli vesivahinkoja, kertoo sammutus- ja pelastustoimintaa johtanut päivystävä palomestari Sami Meriläinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta.

Lisää aiheesta torstain 1.4. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...