Julkaistu 
Risto Kuittinen

Nurmeksen Vesi ei halua rakentaa biokaasuasemaa – "Ei tule kysymykseenkään"

Nurmeksen Vesi haluaa pienentää Mikonsalmen jätevedenpuhdistamon päästöjä. Arkistokuva: Yrjö Nevalainen Nurmeksen Vesi haluaa pienentää Mikonsalmen jätevedenpuhdistamon päästöjä.

Nurmeksen Vesi oy:n hallitus on kokouksessaan linjannut kantaansa Nurmeksen biokaasuselvitykseen. Selvityksessä ja kaupunginjohtaja Asko Saatsin esityksessä kaupunginhallitukselle Nurmeksen Veden rooliksi kaavailtiin muun muassa liikennebiokaasun jakelijana toimimista.

Nurmeksen Veden hallituksen puheenjohtaja Pekka Ollilainen toteaa, että biokaasun jakelijan rooli tai jakeluaseman rakennuttaminen eivät kuulu vesiyhtiölle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Nurmeksen Veden käytössä olevat tulot tulevat viemärin ja vesijohtoverkon käyttäjiltä. Niiden käyttäminen biokaasun jakeluasemaan ei tule kysymykseenkään. Vieraallakaan pääomalla ei ruveta sellaista tekemään, mikä ei kuulu meidän toimialaamme. Tämä on Nurmeksen Veden hallituksen yksimielinen kanta, Ollilainen sanoo.

Jakelun sijaan Nurmeksen Vesi on kiinnostunut kaasun tuotannosta, mutta Ollilaisen mukaan Nurmeksen Vedellä ei ole vielä kantaa siihen, missä laajuudessa vesiyhtiö olisi tuotannossa mukana. Vähimmillään se voisi tarkoittaa raaka-aineen toimittamista kaasuntuotantolaitokseen.

– Meitä kiinnostaa se, miten jätevedenpuhdistamon päästöjä saataisiin pienemmäksi. Miten asemalta saatava sakka voitaisiin käyttää hyödyksi muuten kuin kompostoimalla se Imanteella? Ollilainen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...