Julkaistu 
Risto Kuittinen

"Tuntui, että vaakuna on kaikista valtimolaisin" – Villasukkakilpailun voittaja ei malta lopettaa neulomista

Voittajasukat mukailevat Valtimon vaakunan värejä ja susikuviota. Risto Kuittinen Voittajasukat mukailevat Valtimon vaakunan värejä ja susikuviota.

Valtimolainen Saini Partanen onnistui kuvaamaan parhaiten valtimolaisuutta Valtimon Kehittäjien ja Valtimon Marttojen villasukkakilpailussa. Voittajasukkapari sai vaikutteensa Valtimon vaakunasta.

– Yllätyin, koska kilpailussa oli niin kauniita sukkia muitakin. Kaikki olivat hyviä, Partanen hämmästelee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Partanen on tyytyväinen kilpailun järjestelyihin, sillä kilpailijat olivat kisassa nimettöminä ja ääniä annettiin puhtaasti sukkaparin perusteella.

– Yllätyin siitä, että äänestäjiä oli kilpailussa niin paljon. Ajattelin, että vain naiset äänestäisivät, mutta mukana oli miehiäkin aika paljon. Ihan mukavaa, että tällaisia kilpailuja aina järjestetään, hän sanoo.

Partanen kertoo aloittaneensa sukkaparin suunnittelun miettimällä, mikä kuvastaa Valtimoa parhaiten.

– Tuntui, että vaakuna on kaikista valtimolaisin. Metsiä ja järviä on joka kunnassa, mutta tämmöistä vaakunaa ei ole muualla kuin Valtimolla. Eikä enää ole Valtimollakaan, Partanen tuumaa.

Lastenlapsia Partasella on 16, joista 14 on tyttöjä. Neulontaharrastus on levinnyt jokaiseen sukupolveen.

– Justiinsa yksi 15-vuotias mummotettava neuloi sukkia, ja hän kysyi, että saako tulla, kun kantapää pitäisi tehdä. Porukassa sitten se tehtiin, ja nyt oli jo toinenkin sukka valmis, Partanen hymyilee.

Partanen kertoo neulovansa jatkuvasti. Tälläkin hetkellä työn alla on yhdet sukat, jotka lepäävät sukka- ja lankakorin päällä.

– Aikani kuluksi vain neuloa vipitän. Kuviosukat ovat niin mielenkiintoisia, ettei malta oikein lopettaa, kun alkuun pääsee, Partanen kertoo.

Kilpailun äänestys järjestettiin sekä Muoti-Martassa että Valtimon Kehittäjien Facebook-sivulla. Ääniä annettiin yhteensä 265, ja Partasen voittajasukat saivat äänistä 38, joka oli kilpailun järjestäjien mukaan selvästi kilpailun suurin äänimäärä. Kilpailuun osallistui 25 neulojaa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...