Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Nurmes-talon remonttiin hieman lisäaikaa – Muutto alkaa heinäkuussa

Anssi Reis kertoo, että Hannikaisen saliin kätkeytyy paljon uutta tekniikkaa. Anu Saarelainen Anssi Reis kertoo, että Hannikaisen saliin kätkeytyy paljon uutta tekniikkaa.

Nurmes-talon remontti etenee, mutta hieman suunniteltua hitaammin. Uuden aikataulun mukaan remontti valmistuu kesäkuun lopussa. Muutto uusittuihin tiloihin pääsee alkamaan heinäkuussa.

– Aikataulua on myöhästytetty kaksi viikkoa lisätöiden takia. Päätettiin tehdä suunnitelmista poiketen joissakin kohdissa vähän parempaa, kun huomattiin, että niin kannattaa tehdä, kertoo kaupungin rakennuttajapäällikkö Ari Jaaranen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Remontin budjetti on lähes neljä miljoonaa euroa. Valtion tukea remonttiin tuli 350 000 euroa. Saneeraus on ensimmäinen Nurmes-talon 30 vuoden historian aikana.

– Töitä paiskitaan koko kesän. Kun talosta muutettiin ennen remonttia pois, aikaa muuttoon meni puoli vuotta. Nyt muutto tehdään siihen verrattuna lähes kertarysäyksellä, kertoo kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen.

Lähtökohtana on, että Pielisen Karjalan musiikkiopisto ja Nurmeksen Seppojen tanssijaosto pääsevät aloittamaan lukuvuotensa elokuussa uusituissa tiloissa. Hyvinvointipalvelujen hallinto toimii Nurmes-talossa jo elokuun alussa, mutta kirjaston ja Hannikaisen salin aikataulu ei ole vielä tarkasti selvillä. 

– Hannikaisen salin aikataulu riippuu vielä esitysjärjestelmän toimittajasta. Esitystekniikan kilpailutus on juuri päättynyt, joten toimittaja ei vielä ole tiedossa, Säkkinen kertoo.

Kötsin museo avataan vaiheittain syyskuun alusta alkaen. Galleria Tykon ensimmäinen näyttely avautuu syyskuun alkupuolella.

Nurmes-talon remontissa lähes kaikki pinnat on pantu uusiksi. Lisäksi parannetaan talotekniikkaa. Isoimmat remontit kohdistuvat yleisön käyttämiin tiloihin. Esimerkiksi Hannikaisen sali uusitaan kokonaan penkkejä ja näyttämötekniikkaa myöten.

Remontin pääurakoitsija on Rakennusliike Mustonen. 

– Tämä on vaativa kohde, koska täällä on paljon erilaisia huonetiloja, sanoo vastaava mestari Anssi Reis Rakennusliike Mustoselta.

Reis ei ole ensimmäistä kertaa Nurmes-talon työmaalla. Hän oli rakennuksella kesätöissä silloin, kun Nurmes-taloa rakennettiin.

– Ehkä kolmatta kertaa ei enää minun osalleni tule, hän naurahtaa.

Lisää aiheesta torstain 22.4. Ylä-Karjalassa.

Juttua on korjattu 21.4. klo 19.20. Korjaukset koskevat muuttoaikataulua. Aiemmin jutussa sanottiin, että hyvinvointipalvelujen hallinto muuttaa elokuun alussa, mutta toimistojen muutto on silloin jo ohi ja toiminta remontoiduissa tiloissa alkanut.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...