Julkaistu 
Tuire Haverinen

Kokoontumisrajoituksiin ehkä löyhennystä toukokuussa – Vapuksi uusia päätöksiä ei vielä ole tulossa

Ylä-Karjalan karaokerhon vappuvipellys Nurmeksen kauppatorilla vappuna 2019. Anu Saarelainen Ylä-Karjalan karaokerhon vappuvipellys Nurmeksen kauppatorilla vappuna 2019.

Kokoontumisrajoitukset Nurmeksessa ja muualla Itä-Suomessa voivat muuttua toukokuun alussa. Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoo, että se on käynnistänyt arvioinnin valtioneuvoston suunnitelmasta purkaa hallitusti koronarajoituksia ja sen toimeenpanosta.

Valtioneuvoston julkaisussa todetaan muun muassa, että "”Poikkeusolojen ollessa voimassa ja toimenpidetason ollessa käytössä tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen (osallistujamäärä enintään 50 henkilöä) on mahdollista vain niillä alueilla, jotka ovat perustasolla, kun toimivaltainen viranomainen sen päätöksellään sallii varovaisuusperiaatetta noudattaen.”

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalan alueella on kielletty yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen.

Avi on pyytänyt kaikilta Itä-Suomen sairaanhoitopiireiltä ajankohtaista lausuntoa yleisötilaisuuksien rajoittamispäätöksistä ensi viikon keskiviikkoon mennessä. Avi on valmiudessa antamaan uuden rajoittamispäätöksen ensi viikon perjantaihin mennessä. Mahdolliset muutokset tulisivat voimaan mahdollisesti vasta vapun jälkeen 3. toukokuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...