Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Matkusjoen sillan remontista ongelma maanviljelijöille – "Kesannolleko pellot pitää laittaa?"

Matkusjoen silta Pajukoskella on 6–7 metriä leveä. Risto Kuittinen Matkusjoen silta Pajukoskella on 6–7 metriä leveä.

Toukokuussa alkava Matkusjoen sillan remontti Valtimolla sulkee koko sillan remontin ajaksi ja pakottaa sillankäyttäjät kiertoreitille, joka kulkee Pajukoskelta Kalliojärven ja Karhunpään kautta Kuutostielle.

Siltaurakan projektipäällikkö Teemu Saastamoinen Pohjois-Savon ely-keskuksesta kertoo, että ratkaisuun päädyttiin nopeussyistä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Silta laitetaan kokonaan liikenteeltä poikki, koska se nopeuttaa sillankorjaustyötä. Jos tehtäisiin kaista kerrallaan, työ voisi kestää jopa 3–4 kuukautta ja alkamisajankohdasta riippuen jopa syyskuulle saakka. Nyt töitä ei tarvitse tehdä kahteen kertaan ja työ sujuu noin kuukautta nopeammin, Saastamoinen perustelee.

Urakan tarjouskilpailun voitti Skanska Infra oy, joka uusii tulevana kesänä kolme muutakin siltaa Itä-Suomessa. Matkusjoen sillan korjauksen tarjous oli 350 000 euroa.
Urakoitsijan mukaan urakka kestää 17.5.–15.8. välisen ajan.

– Aikataulussa on jonkin verran pelivaraa, sillä koskaan ei tiedä, mitä yllätyksiä sillasta löytyy. On sitten vain positiivinen yllätys, jos silta valmistuu etuajassa, Saastamoinen sanoo.

Sillan liikenteen katkaiseminen vaikuttaa haitallisesti paikallisten maanviljelijöiden peltotöihin. Maanviljelijä Martti Pellikka asuu kivenheiton päässä sillasta, ja viljeltävät pellot siintävät juuri joen toisella puolella.

– Viljeltävät pellot ovat 500 metrin päässä, mutta kiertotien kautta edestakaista matkaa uhkaa tulla noin 50 kilometriä, Pellikka vertaa.

Pellikan mukaan kaikki päätökset riippuvat kevään etenemisestä.

– Kesannolleko pellot pitää laittaa? En osaa sanoa, mitä teen. Pystyy pelaamaan vähän sillä, mitä viljellään ja mitä korjataan. Joka tapauksessa siitä tulee tappiota.

Lisää aiheesta tiistain 27.4. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...