Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Mirja Klippeliltä uusi levy – "Levyllä on paljon luontotematiikkaa ja melkein animistista tunnelmaa"

Mirja Klippel on julkaissut uutta musiikkia. Kim Wendt Mirja Klippel on julkaissut uutta musiikkia.

Kööpenhaminassa nykyään asuva Mirja Klippel on julkaissut tässä kuussa uuden levyn, joka on saanut nimekseen Slow Coming Alive. Albumi on Klippelin toinen täyspitkä albumi. Levy on jo saanut hyviä arvosteluja Tanskassa.

– On iso helpotus, kun albumin sai ulos. Paljon työtä on tässä parin kolmen vuoden aikana tehty, nurmeslaislähtöinen laulaja ja lauluntekijä kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Klippel on itse säveltänyt ja sanoittanut kappaleet. Hän laulaa ja soittaa itse levyllä. Lisäksi hän on toiminut itse tuottajana ja sovittanut myös jouset ja kuorot.

– Kyllä tämä on ihan minun kuuloinen levy, muilla ei ole ollut paljon sanomista, hän naurahtaa.

Jo maaliskuussa levyltä ilmestyi singlenä kappale Pearls eli Helmet. Aiemmin Klippel on julkaissut LP:n River of Silver vuonna 2018 ja EP:n Lift Your Lion vuonna 2016.

Lauluillaan Klippel maalaa mielenmaisemia. Luonto toimii monissa lauluissa metaforana ihmismielestä eli ihmismielen kuvana.

– Se on varmaankin saanut alkunsa siitä, että olen kasvanut metsän keskellä Nurmeksessa. Levyllä on paljon luontotematiikkaa ja melkein animistista tunnelmaa. Luonnossa on sielu ja erilaisia voimia, jotka vaikuttavat, hän sanoo.

Klippel odottaa, että pääsee esittämään uuden levynsä lauluja yleisön edessä. Vielä se ei ole ollut mahdollista.

– Täällä Kööpenhaminassa on ollut lähes täyssulku. Ulkona saa kyllä käydä, mutta esimerkiksi kahviloissa ei ole voinut käydä joulukuun jälkeen. Viime viikolla aukesivat ulkoilmakahvilat, ja toukokuun puolella aukeavat konserttipaikat, Klippel kertoo.

Hänellä on tiedossa jo kymmenen keikan kiertue Tanskassa. Myös Suomeen hänellä on tarkoitus tulla.

Slow Coming Alive löytyy muun muassa Spotifystä.

Lisää aiheesta torstain 29.4. Ylä-Karjalassa.

Media

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...