Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Laulusilta ilmestyi karjalankielinen levy – "Emme halua pysähtyä sodan takaisiin aikoihin"

Mauri Mahlavuori ja Tiina Könttä iloitsevat Laulusten uudesta levystä. Anu Saarelainen Mauri Mahlavuori ja Tiina Könttä iloitsevat Laulusten uudesta levystä.

Tiina Köntän johtama lauluyhtye Lauluset on laulanut levylle kymmenen karjalankielistä laulua. Levy on saanut nimekseen Karjalan vuorazil, joka on Karjalan kunnailla -laulun karjalankielinen nimi. Levyn on tuottanut Valtimon Suojärvi-seura.

– Oli jo kauan puhuttu, että pitäisi tehdä uusi karjalankielinen levy. Syksyllä 2019 löimme sitten kättä päälle Tiina ja Markku Köntän terassilla. Levyn piti valmistua

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Suojärven pitäjäseuran 70-vuotisjuhlille viime kesänä, mutta sitten tuli tämä yksi tauti, sanoo Valtimon Suojärvi-seuran puheenjohtaja Mauri Mahlavuori viitaten koronatilanteeseen.

Levy saatiin äänitettyä tammikuussa Karhunpään kylätalolla. Julkistamiskonsertin piti olla lauantaina eli äitienpäivän aattona, mutta sitäkään ei voitu koronatilanteen takia järjestää.

– Juhlimme sitten kesemmällä ja olemme iloisia siitä, että levy yleensä saatiin näin korona-aikana tehtyä, Tiina Könttä sanoo.

Karjalan vuorazil -levyllä on sekä uusia että vanhoja lauluja. Nimenomaan tätä levyä varten Markku Könttä on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut laulun Pieni suvipajo, joka tarkoittaa pientä kesälaulua.

– Emme halua pysähtyä sodan takaisiin aikoihin. Jos Suojärvi olisi edelleen Suomea, sielläkin laulettaisiin uusiakin lauluja, Tiina Könttä sanoo.

Mukana on myös monia tuttuja lauluja, kuten Säkkijärven polkka, Sadumua ja Vanha veriäjä.

– Toisaalta meillä on iloisia ja reippaita lauluja ja toisaalta tunnelmallisia kappaleita, Könttä jatkaa.

Monet lauluista ovat valtimolaisen Paavo Harakan varsinaiskarjalaksi kääntämiä.

Lisää aiheesta tiistain 11.5. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...