Julkaistu 
Tuire Haverinen

Nurmeksen kirjasto kiinni puolet kesästä – Varausten noutopisteen perustaminen ei onnistunut teknisten ongelmien takia

Nurmeksen kirjasto on toiminut väliaikaistiloissa kesäkuusta 2019 lähtien. Arkistokuva: Henri Jokela Nurmeksen kirjasto on toiminut väliaikaistiloissa kesäkuusta 2019 lähtien.

Nurmeksen pääkirjaston toiminta entisessä Pop-pankin konttorissa päättyy lopullisesti kesäkuun puolivälissä. Alun perin ajatuksena oli, että tiloissa olisi heinäkuussa toiminut kaksi kertaa viikossa varausten noutopiste, jonne olisi voinut myös palauttaa lainoja. Suunnitelma ei nyt toteudukaan.

– Koha-kirjastojärjestelmä ei taipunut suunnitelmaan. Nurmes pitää laittaa Koha-kalenterissa kiinni siksi ajaksi, kun kirjasto ei ole toiminnassa, jolloin aineistojen eräpäivät saadaan siirrettyä siihen, kun kirjasto on taas auki. Samalla järjestelmä estää asiakkaiden varaukset. Eli mitäpä me pitämään Popia auki, kun meille ei tule varauksia, selittää kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pop-pankin kirjasto on auki viimeistä kertaa perjantaina 18. kesäkuuta. Sen jälkeen aineistojen lainaus ja palautus sekä varausten nouto onnistuvat vain Valtimon kirjastossa tai muissa Vaara-kirjastojen toimipisteissä kirjastoautonkin ollessa kesälomalla.

– Onhan tämä toki kurjaa asiakkaiden kannalta, mutta saadaanpahan Valtimolle ehkä enemmän asiakkaita, Kärkkäinen sanoo.

Nurmes-talolla kirjasto avataan maanantaina 9. elokuuta. Nurmeksen kirjaston ollessa kiinni sieltä lainatut aineistot eivät eräänny ja eräpäivät siirtyvät automaattisesti 8. elokuuta saakka.

Lisää aiheesta torstaina 13.5. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...