Julkaistu 
Tarja Ollikainen

Parasta kiitokset ja hymyt – Jukka Nurmikanta ja Seppo Rautiainen toivovat SPR:n Nurmeksen osaston toimintaan uusia vapaaehtoisia

Jukka Nurmikanta (vas.) ja Seppo Rautiainen osallistuivat tiistaina Närekartanolla järjestöjen esittelyvideointiin, jossa yläkarjalaiset yhdistykset kertoivat toiminnastaan. Tarja Ollikainen Jukka Nurmikanta (vas.) ja Seppo Rautiainen osallistuivat tiistaina Närekartanolla järjestöjen esittelyvideointiin, jossa yläkarjalaiset yhdistykset kertoivat toiminnastaan.

Nurmeslaiset Suomen Punaisen Ristin (SPR) vapaaehtoiset Jukka Nurmikanta ja Seppo Rautiainen ovat konkreettisesti huomanneet koronaviruspandemian vaikutuksen vapaaehtoistoimintaan. Parhaimpina vuosina erilaisia tapahtumia on kymmenittäin.

– Parhaimmillaan päivystyksiä on 20–25 vuodessa, viime vuonna niitä oli kaksi, tänä vuonna ei yhtään! Yksi koulutus on tulossa huomenna perjantaina. Opetamme seurakunnan rippikoululeirien tuleville isosille jokakeväiseen tapaan hätäensiapua, he kertovat.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pandemia on näkynyt myös perinteisessä nälkäpäiväkeräyksessä, sillä tuttua lipaskeräystä kotimaan avun ja ulkomaan katastrofiavun hyväksi ei ole nyt järjestetty, vaan lahjoitukset on pystynyt tekemään joko käteisellä tonkkaan tai sähköisesti. Myös tärkeässä roolissa ollut ystävätoiminta on jäissä.

– Aktiivinen porukka on riskiryhmässä itsekin, joten ei ole päästy nyt siihenkään toimintaan, Nurmikanta harmittelee.

Molemmat toivoisivat Nurmeksen osaston toimintaan myös uusia vapaaehtoisia, varsinkin nuoria. Nyt mukana on kymmenkunta aktiivia ja kiitettävän paljon kannatusjäseniä.

– Nuorilta kaipaisimme uusia ideoita toimintaan, ne toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa ja kaikki koulutetaan, Rautiainen sanoo.

Parasta vapaaehtoistyössä ovat kiitokset ja hymyt, joiden jälkeen tietää tehneensä jotain.

– Kun ihminen löytyy pakkasesta vuorokauden jälkeen, kyllä niin palkitsevan onnistumisen tunteen jälkeen muistaa, että siksi tätä vapaaehtoistyötä tehdään, Nurmikanta korostaa.

Koko haastattelu on julkaistu torstain 13.5. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...