Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Uutta virtaa Aronsalmelle - Kaksi vuotta suljettuna ollut Aronsalmen kioski avasi ovensa uuden yrittäjän voimin

Aronsalmen kioski avasi ovensa kahden vuoden kiinniolon jälkeen. Henri Jokela Aronsalmen kioski avasi ovensa kahden vuoden kiinniolon jälkeen.

Mietinnässä on kioskin pitäminen auki muulloinkin kuin kesällä.

Aronsalmen kioski ehti pitää ovensa kiinni ja keittiön kylmänä parin vuoden ajan aina viime viikonloppuun saakka. Nyt kioski on taas auki, kun uusi yrittäjä Veli Heikkinen tarttui toimeen.

- Maalis-huhtikuussa ostin tämän. Kaveri oli tätä myymässä, ja minä kyselin, että mitenkä se on tämä toiminut. Hyvä paikkahan tämä on, Rautavaaralla monia yrityksiä pyörittävä Heikkinen kertoo.

Hän painottaa, ettei kuitenkaan ostanut kioskia kuin sikaa säkissä, vaan hän oli jo aiemmin nähnyt paikan, kun se oli toiminnassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Tiesin paikan jo etukäteen ja olin nähnyt sen vilskeen.

Heikkinen kertoo, että kioskilta saa hampurilaisannoksia, kuten ennenkin.

- Burgerit pysyvät, ja jotain uuttakin voisi olla suunnitelmissa.

Yrittäjän ajatuksissa on myös remontoida kioskia sen verran, että paikkaa voisi pitää auki muulloinkin kuin kesällä.

Lupaavaa osviittaa

Aronsalmen kioskin avajaisviikonloppu antoi Veli Heikkisen mukaan lupaavaa osviittaa kioskin suosiosta.

- Voisi sanoa, että asiakaskunta viikonloppuna oli helevetin hyvää ja palajon, Heikkinen naurahtaa.

Tiskin takana asiakaspalvelutyöstä vastaavat Jonna Töntsi ja Lilli Wastimo vahvistavat kiireisen viikonlopun. Nälkäisiä ohikulkijoita oli runsaasti.

- Veneporukkaa oli jonkin verran, ja ohikulkuliikenteestäkin tähän pysähdyttiin. Paikallisiakin tuli varta vasten käymään. Palaute oli hyvää, vaikka kovimmillaan oli tunnin jono ruokaan ja täydennystäkin piti lähteä kaupasta hakemaan kesken päivän, Wastimo sanoo.

Kioskilla ohikulkumatkalla jäätelölle pysähtyneet Unto Hyttinen ja Erkki Jauhiainen olivat iloisia kioskitoiminnan elpymisestä. Hyttinen ajelee Aronsalmen ohitse säännöllisesti.

- Tässä on aina tullut pysähdyttyä. Kaksi kesää on täytynyt ajaa vain ohi. Hyvä paikka tämä on, kun on vettäkin ympärillä ja tähän pääsee henkilöautolla hyvin, Hyttinen hymyilee.

- Kyllähän tämä on oikein hieno juttu, Jauhiainen komppaa vieressä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...
Miten saisin aloitettua tämän tekstin niin, että pitäisin lukijat mukana loppuun asti? Aihe itsessään on jo sellainen, että houkuttaa napsauttaa ruudu...