Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Viekin kenttä tapetilla - Lentokenttäyhtiö saatetaan purkaa

Lieksa-Nurmeksen lentokentän omistukseen ja hallintoon on suunnitteilla muutoksia. Anu Saarelainen Lieksa-Nurmeksen lentokentän omistukseen ja hallintoon on suunnitteilla muutoksia.

Lentokenttäyhtiön kohtalo kytkeytyy myös Nurmeksen ajoharjoitteluratasäätiön tulevaisuuteen.

Viekissä sijaitsevan lentokentän omistaa Lieksa-Nurmeksen Lentokenttä oy, jonka osakkaita ovat Lieksan ja Nurmeksen kaupungit. Yhtiön historia saattaa kuitenkin päättyä, sillä tulevan yhtiökokouksen listalla on selvitysmiehen asettaminen lentokenttäyhtiön purkamiseksi.

Nurmeksen kaupunginjohtajan Asko Saatsin mukaan kysymys on hallinnon keventämisestä, koska nykyinen organisaatio on liian raskas yhtiölle, jolla ei ole tuloja eikä juuri kulujakaan.

Lentokenttäyhtiön kohtalo kytkeytyy myös Nurmeksen ajoharjoitteluratasäätiön tulevaisuuteen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Suunnitteilla on, että lentokenttä jäisi Lieksan kaupungin hoidettavaksi ja ajoharjoittelurata Nurmeksen kaupungille. Säätiön purkaminen on kuitenkin monimutkaisempaa kuin osakeyhtiön, Saatsi sanoo.

Kaupunginjohtajan mukaan pienlentokentillä on kaupunkien kannalta merkitystä muun muassa liikematkustamisen ja metsästysmatkailun kannalta.

- Jos pienet sähkökäyttöiset lentokoneet tulevaisuudessa yleistyvät, näiden pienten kenttien merkitys kasvaa, Saatsi arvioi.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...
Miten saisin aloitettua tämän tekstin niin, että pitäisin lukijat mukana loppuun asti? Aihe itsessään on jo sellainen, että houkuttaa napsauttaa ruudu...