Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Maakunta koronan suhteen perustasolle - Valtimolla on voinut altistua koronavirukselle

Nuorten aikuisten rokotuskattavuudessa on vielä puutteita. Tuire Haverinen Nuorten aikuisten rokotuskattavuudessa on vielä puutteita.

Siun soten mukaan nuorten aikuisten koronarokotuskattavuudessa on vielä puutteita.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhoittumassa, ja viime viikolla maakunnassa todettiin 19 koronavirustartuntaa. Eiliseen torstaiaamuun mennessä tällä viikolla tartuntoja on todettu 12 ja karanteenissa on yhteensä 43 henkilöä.

Nurmeksen osalta koronavirustartuntojen kokonaismäärä kasvoi maanantaina yhdellä 35:een. Alkuviikolla päivittyi myös Siun soten koronaviruksen altistumispaikkalistaus, jonne ilmestyi valtimolainen Osulan baari. Baarissa on voinut altistua koronavirukselle perjantaina 3. syyskuuta kello 23-24.

Pohjois-Karjalan alueellinen koronaviruksen tilannekuvatyöryhmä totesi eilen torstaina, että maakunnan epidemiatilanne on palannut perustasolle. Viime viikolla todetuista koronavirustartunnoista tartuntojen alkuperä saatiin selville 88 prosentissa. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli viisi ja kolme tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rokotuskattavuus Pohjois-Karjalassa on edennyt hyvin. Ensimmäisen rokotuksen on saanut noin 82 prosenttia ja toisen rokotteen 59 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Koulujen rokotukset ovat nopeasti nostaneet 12-19-vuotiaiden rokotuskattavuutta, sen sijaan monissa kunnissa 20-30-vuotiaiden nuorten aikuisten rokotuskattavuudessa on vielä puutteita.

- Nuorten ikäluokkien rokotuskattavuuden parantaminen on tällä hetkellä kaikkein tärkein asia koko maakunnassa. Tartunnoista suurin osa on todettu rokottamattomilla tai vasta yhden rokotteen saaneilla, kertoo alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...
Miten saisin aloitettua tämän tekstin niin, että pitäisin lukijat mukana loppuun asti? Aihe itsessään on jo sellainen, että houkuttaa napsauttaa ruudu...