Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne edelleen rauhallinen - Nurmeksessa todettu kolme uutta tartuntaa

Siun sotelta uskotaan, että 80 prosentin rokotekattavuus saavutetaan Pohjois-Karjalassa lokakuun lopulla. Riikka Hiltunen Siun sotelta uskotaan, että 80 prosentin rokotekattavuus saavutetaan Pohjois-Karjalassa lokakuun lopulla.

Pohjois-Karjalan koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Siun soten mukaan tartuntoja todetaan edelleen päivittäin, mutta tartunnat ovat hyvin jäljitettävissä.

- Rokotteiden ottaminen on nyt keskeinen keino hillitä epidemiaa ja saada yhteiskuntaa avattua, toteaa ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 66 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83 prosenttia yli 12-vuotiaista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Koska rokoteväliä on lyhennetty, saavutettaneen tavoitteena oleva vähintään 80 prosentin rokotuskattavuus maakunnassa lokakuun lopulla, Heikkinen arvioi.

Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin yhteensä 17 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 13. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 11. Tartuntoja todettiin Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 94 prosentissa todetuista tapauksista. Kuusi tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Kuluvalla viikolla tartuntoja on todettu 16, ja karanteenissa oli torstaiaamuna yhteensä 55 henkilöä. Nurmeksessa uusia tartuntoja on todettu tällä viikolla kolme. Kaikkiaan koronatartuntoja on nyt todettu Nurmeksessa yhteensä 40.

Tartunnoista suurin osa todettiin alle 30-vuotiailla. Eniten tartuntoja oli alle 12-vuotiailla sekä 20-30-vuotiailla. Tartunnan saaneista valtaosa ei ole saanut rokotetta lainkaan tai he ovat saaneet vasta rokotteen ensimmäisen annoksen.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina arvioimaan tilannetta sekä toimenpiteitä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Pohjois-Karjalassa suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Maskin käyttö on suositeltavaa myös työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä. Myös etätyösuositus on voimassa, silloin kun se on mahdollista. Yleisötilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on edelleen tärkeää huolehtia hygieniaohjeistusten noudattamisesta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...