Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Koululaisten maskisuositus jatkuu - Nurmeksessa todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa

Koululaisten maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita. Tuire Haverinen Koululaisten maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

Etätyösuositus on poistettu maakunnassa valtakunnallisen linjauksen mukaisesti.

Koululaisten maskisuositus jatkuu vielä syysloman jälkeen. Torstaina kokoontunut Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä totesi, että koulujen maskisuositusta jatketaan lokakuun loppuun asti. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

Työryhmä poisti etätyösuosituksen valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Mahdollisuuksista tehdä etätöitä sovitaan jatkossa työpaikkojen etätyöohjeistusten mukaisesti.

Maakunnassa ei ole myöskään voimassa yleisötilaisuuksia tai ravintoloita koskevia rajoituksia, joten koronapassikaan ei ole käytössä. Siun sotelta kuitenkin muistutetaan, että koronatilanteen pahentuessa koronapassin käyttö voi tulla ajankohtaiseksi. Passi löytyy Omakanta-palvelusta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Paras tapa suojautua koronavirukselta on ottaa koronarokote. Siun soten mukaan suurin osa maakunnan koronatartunnoista on todettu rokottamattomilla tai ensimmäisen rokoteannoksen saaneille henkilöillä.

Pohjoiskarjalaisista yli 12-vuotiaista 75 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 84 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Siun sotessa valmistellaan parhaillaan kolmansien koronarokotusten laajentamista 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville henkilöihin.

Tilanne ennallaan

Koronatilanne on maakunnassa pysynyt kokonaisuutena ennallaan. Kuluvalla viikolla tartuntoja oli torstaiaamuun mennessä todettu 19 ja karanteenissa oli yhteensä 104 henkilöä. Suurin osa tartunnoista liittyy Itä-Suomen koulussa todettuun joukkoaltistumiseen.

Nurmeksessa on kuluvalla viikolla todettu THL:n tartuntatautirekisterin mukaan kaksi uutta tartuntaa.

Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin yhteensä 26 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 29. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 24. Edellisviikon tapaan eniten koronavirustartuntoja todettiin 20-29-vuotiailla.

Tartuntoja todettiin viime viikolla Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Outokummussa. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kolme. Tartuntojen alkuperä on saatu selville 67 prosentissa tapauksista.

Tartunnan saaneista rokottamattomia oli 52 prosenttia, ensimmäisen rokotuksen saaneita 16 prosenttia ja molemmat rokotteet saaneita 32 prosenttia. Terveydenhuollon kuormitus Siun soten keskussairaalassa ja terveyskeskussairaaloissa oli viime viikolla edelleen vähäinen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...