Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Siun sote tarjoaa kirjeitse kolmatta rokotusta yli 70-vuotiaille - Rokotuskierros alkaa viikolla 46

Yli 70-vuotiaiden kannattaa nyt tarkkailla postiaan, sillä tulossa on kirje Siun sotelta. Pertti Meriläinen Yli 70-vuotiaiden kannattaa nyt tarkkailla postiaan, sillä tulossa on kirje Siun sotelta.

Siun sote valmistelee kolmansien koronarokotusten käynnistämistä yli 60-vuotiaille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Kolmas koronarokoteannos on mahdollista antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta, joten rokotusjärjestys on lähes sama koronarokotusten käynnistyessä.

Yli 70-vuotiaiden kolmannet rokotukset alkavat viikolla 46. Siun sote lähettää kirjeet kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kaikkia kirjeitä ei lähetetä yhtä aikaa, vaan kirjeet lähetetään sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy eli kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kirjeessä ilmoitetaan henkilölle valmiiksi varattu rokotusaika ja -paikka kolmanteen koronarokotukseen. Aikaa tarjotaan lähimmälle terveysasemalle. Rokotusajasta lähetetään vielä tekstiviestimuistutus kaksi vuorokautta ennen rokotusaikaa.

Kolmannen koronarokotuksen yhteydessä on mahdollista saada myös influenssarokotus. Influenssarokote suositellaan otettavan joulukuun alkuun mennessä, jotta suoja ehtii muodostua ennen influenssakauden alkua.

Jos Siun soten kirjeessä tarjoama kolmas koronarokotusaika on ennen joulukuun alkua, voi henkilö ottaa influenssarokotuksen koronarokotuksen yhteydessä. Jos varattu aika on joulukuun alun jälkeen, suositellaan influenssarokotusaika varaamaan erikseen omalle terveysasemalle ennen koronarokotusta.

Siun sote valmistelee parhaillaan myös muiden rokotusvuorossa olevien ryhmien kolmansia koronarokotuksia. Laitosten ja hoivakotien asukkaiden kolmannet rokotukset käynnistetään heti, kun rokotusjärjestelyt on tehty.

Sairauden perustella riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat ovat tulossa rokotusvuoroon myös lähiviikkoina, kun ryhmään kuuluvien toisista rokotteista on kulunut kuusi kuukautta. Loppuvuodesta kolmas koronarokotus tulee ajankohtaiseksi myös 60-69-vuotiaille. Ajanvarauskäytännöistä tiedotetaan tarkemmin, kun järjestelyt on saatu tehtyä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...