Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nurmeksessa koronavirustartuntojen määrä kasvussa - Myös maakunnan tilanne heikentyy nopeaa tahtia

Koronavirustilanne on heikentynyt niin Nurmeksessa kuin koko maakunnassakin. Tuire Haverinen Koronavirustilanne on heikentynyt niin Nurmeksessa kuin koko maakunnassakin.

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Nurmeksessa. Tällä viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin on noussut yhteensä seitsemän uutta tartuntaa torstaihin mennessä. Nurmeksessa on nyt siis todettu kaikkiaan 61 tartuntaa pandemian alusta lähtien.

Myös maakunnassa koronatilanne on heikentynyt, erityisesti Joensuun seudulla. Siun sote tiedotti eilen keskiviikkona, että koronavirustartuntojen määrä kasvaa nopeasti Joensuussa ja Joensuun asiointi- ja työssäkäyntialueella.

Siun soten tiedotteessa kerrotaan, että tartuntoja todetaan paljon etenkin rokottamattomilla sekä alle 12-vuotiailla koululaisilla ja päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Koulu- ja päiväkotialtistumisia on todettu lähes päivittäin, ja muun muassa harrastusryhmien kautta tartunnat ovat levinneet edelleen laajemmalle. Perhepiirissä tartuntoja ovat saaneet myös jo rokotetut henkilöt.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun soten tartunnanjäljitys on edelleen ruuhkautunut tartuntojen kasvun takia. Myös yhteispäivystyksen puhelinpalvelu on kuormittunut koulu- ja päiväkotialtistumisiin liittyvistä tiedusteluista.

Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen takia jäljityksessä keskitytään jatkossa suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Näitä tilanteita ovat muun muassa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten altistumiset, sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä paikat, joissa asutaan yhteismajoituksessa.

Muille ilmoitetaan mahdollisesta altistumisesta entistä enemmän esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien kautta.

Siun sote tiedottaa myös, että positiivisen koronatestituloksen saaneille ei tällä hetkellä pystytä soittamaan saman päivän aikana ja yhteydenotto karanteeniin määrättäville altistuneille voi tulla jopa kolmen neljän päivän viiveellä. Positiivinen koronatestitulos ilmoitetaan tekstiviestillä tai sen voi tarkistaa verkossa Omakannasta. Omakannasta vanhemmat näkevät myös alle 10-vuotiaiden lastensa tiedot.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...