Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nurmeksessa todettiin viime viikolla kaikkiaan 19 uutta koronavirustartuntaa – Maakunnan ilmaantuvuusluku koko epidemia-ajan korkein

Nurmeksessa on nyt todettu yhteensä 73 tartuntaa pandemian alusta lähtien. Tuire Haverinen Nurmeksessa on nyt todettu yhteensä 73 tartuntaa pandemian alusta lähtien.

Tartuntamäärien kasvusta huolimatta sairaalahoitoa on tarvinnut vain muutama potilas.

Koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Nurmeksessa. Viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin nousi kaikkiaan 19 uutta tartuntaa eli loppuviikolla uusia tartuntoja todettiin 12 uutta aiemman seitsemän lisäksi. Nurmeksessa on nyt siis todettu kaikkiaan 73 tartuntaa pandemian alusta lähtien.

Myös maakunnassa koronavirustartuntojen määrä nousee edelleen nopeasti. Siun sote kertoi torstaina tiedotteessaan, että päivittäin todetaan 10-20 uutta tartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä jo lähes 130 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, mikä on koko epidemia-ajan korkein ilmaantuvuusluku Pohjois-Karjalassa.

Koronavirustartunnat keskittyvät erityisesti Joensuun asiointi- ja työssäkäyntialueelle, jossa koronavirus leviää nyt tehokkaasti lasten ja koululaisten keskuudessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Joensuun seudulla etenkin rokottamattomien keskuudessa leviävä virus vaikuttaa tarttuvan erittäin helposti. Poikkeuksellista on myös se, että tartunnat leviävät nimenomaan lasten välityksellä, vaikka aiemmin kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuneista altistumisista ei ole juurikaan seurannut tartuntoja, kertoo Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Joensuun tartuntaketjusta on lähetetty virusnäytteitä tarkempiin tutkimuksiin, mutta tuloksia ei oltu vielä torstaihin mennessä saatu. Eniten tartuntoja viikolla 45 oli 10-19-vuotiailla, seuraavaksi eniten 0-9-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja oli 30-39-vuotiailla, missä näkyvät perhepiirissä lapsilta saadut tartunnat.

Rokottamattomien epidemia

Tartuntoja todettiin Siun soten tiedotteen mukaan viikolla 45 Joensuun lisäksi Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa ja Polvijärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 82 prosentissa tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli neljä.

- Käynnissä on nyt rokottamattomien epidemia. Valitettavasti tartuntoja on todettu taas myös hyvin iäkkäillä henkilöillä, joilla on suuri riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Riskiryhmien on tärkeää suojautua, ja läheisten täytyy omalla toiminnallaan suojata heitä. Esimerkiksi maskisuositus ei ole missään vaiheessa poistunut rokottamattomilta yli 12-vuotiailta, Sieberns muistuttaa .

Viikolla 45 todetuista koronatartunnoista 65 prosenttia todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja seitsemän prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 23 prosenttia tartunnoista todettiin täysin rokotetuilla.

Tartuntamäärien kasvusta huolimatta sairaalahoitoa on tarvinnut vain muutama potilas ja koronasta aiheutuva terveydenhuollon kuormitus on kohtalainen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...