Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Monenlaisia päivänsäteitä valokuvissa – Ylä-Karjalan kesäkuvakilpailussa valta siirtyy nyt lukijoille

Kesäkuvakisan tuomareina olivat tällä kertaa Maija Savolainen ja Matti Häkkinen. Anu Saarelainen Kesäkuvakisan tuomareina olivat tällä kertaa Maija Savolainen ja Matti Häkkinen.

Kesäkuvakilpailussa päivänsäteitä nähtiin lapsissa, lemmikeissä, luonnossa ja harrastuksissa.

Tänä vuonna Ylä-Karjalan kesäkuvakilpailussa etsittiin päivänsäteitä. Teemaa ei ollut tarkasti määritelty, vaan kukin sai itse päättää, mitä päivänsäteellä ymmärtää. Kuvassa saattoi olla ihan konkreettisia auringonsäteitä tai jotakin, joka tuo kuvaajalle iloisen mielen.

Moni oli tallentanut kuvaan hymyilevän lapsen. Päivänsäteitä etsittiin myös kukkasista tai lemmikin silmien säihkeestä. Jollekin päivänsäde löytyi lukemisharrastuksen parista, jollekin toiselle ITE-taiteesta.

Kilpailuun tuli kaikkiaan 57 työtä. Kilpailun tuomarien, aktiivisen valokuvauksen harrastajan Maija Savolaisen ja valokuvauskoneenkuljettajaksi itseään tituleeraavan Matti Häkkisen, vaikeana tehtävänä oli valita näistä mainioista ja kekseliäistäkin otoksista kilpailun finaaliin kymmenen parasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Laatu parantunut

Matti Häkkinen kuvaa kilpailun tasoa hyväksi. Joinakin vuosina aiemminkin kilpailun tuomaristossa olleena hän kiinnitti huomiota siihen, että kuvien tekninen laatu on vuosien varrella parantunut.

- Mukana ei tällä kertaa ollut lainkaan teknisesti huonolaatuisia kuvia, hän sanoo.

Maija Savolainen uskoo kuvien hyvän laadun johtuvan siitä, että puhelimissakin on nykyään hyvät kamerat.

- Nykyään kaikilla on aina työkalu kuvaamiseen käden ulottuvilla, hän sanoo, mutta huomauttaa, että kännykkäkamerat eivät toki järjestelmäkameroita ominaisuuksiltaan voita.

Kilpailun teema oli tuomarien mielestä toisaalta vaikea, toisaalta helppo.

- Mahdollisuuksiahan tässä oli paljon, Savolainen sanoo.

Tuomarit ovat yksimielisiä siitä, että kuvaajat ovat kauttaaltaan onnistuneet hyvin teeman toteuttamisessa. Parhaimpien kuvien valinta olikin varsin vaikeaa.

- Oli kyllä hienoja oivalluksia päivänsäde-teemaan, Savolainen sanoo.

Vinkkejäkin tuomaristolla on valokuvauksen harrastajille. Maisemakuvassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko horisontti suorassa, ellei sitten ihan tarkoituksella halua ottaa vinoa kuvaa. Tuomarit puhuvat myös sijoittelussa kultaisesta leikkauksesta.

- Kuvan keskelle ei kannata sijoittaa kaikkea, he opastavat.

Voittajaa valitsemaan

Tuttuun tapaan voittajan finalisteista valitsevat Ylä-Karjalan lukijat. Alla olevista kymmenestä kuvasta lukijat voivat äänestää mieleistään joko Facebookissa tykkäämällä, sähköpostitse ilmoittamalla parhaan kuvan numeron osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai torstain 1.9. Ylä-Karjalassa julkaistulla äänestyslomakkeella. Kuvat julkaistaan Ylä-Karjalan Facebook-sivulla torstain aikana. Eniten ääniä saanut kuva voittaa kisan.

Äänestysaikaa on 15. syyskuuta asti. Kesäkuvakisan voittaja palkitaan Euronics Nurmeksen sadan euron lahjakortilla. Kaksi seuraavaksi sijoittunutta palkitaan Ylä-Karjalan tuotepalkinnoilla. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan lehden tuotepalkintoja.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tänä syksynä on puhututtanut alaikäisten kuljettajien turvallisuus. Vuonna 2018 alaikäisten ajopoikkeuslupien hakeminen helpottui, jolloin lupahakemus...
Kuvittele kulkevasi betonielementeistä rakennetulla kerrostaloalueella kapeaa jalankulkijoille tarkoitettua väylää. On kuuma, mutta aurinkoa ei näy, k...
Tänään tiistaina 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi kirjoitan tänään tyttöydestä. Vielä muutama vuosi sitten olisin...